1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mikrobölgeleme Çalışmaları ile Güvenli Yerleşim Alanları Belirleniyor

Mikrobölgeleme Çalışmaları ile Güvenli Yerleşim Alanları Belirleniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan Mikrobölgeleme Çalışmaları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, 23 ilde yaklaşık 200 bin hektarlık alanda gerçekleştirilen mikrobölgeleme etüt çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, olası afet tehlikelerine karşı, yerleşim alanlarının doğru bir şekilde belirlenmesi ve yapılaşmanın gerçekleştirileceği alanlardaki risklerin tespit edilebilmesi için çalışmalar devam etmektedir.

ALANIN YAPILAŞMAYA UYGUN OLUP OLMADIĞI İNCELENİYOR

Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü, yerleşim alanları belirlenmeden önce mikrobölgeleme etütleri gerçekleştirerek, alanın yapılaşmaya uygun olup olmadığını titizlikle incelemektedir. Bu çalışmalar, deprem sonrası güvenli yaşam alanlarının oluşturulması için büyük bir öneme sahiptir.

200 BİN HEKTAR ALANDA MİKROBÖLGELEME

Gerçekleştirilen çalışmalara göre, 6 Şubat depremleri sonrası Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Malatya, Osmaniye, Diyarbakır, Adana, Şanlıurfa, Kilis, Van, Erzurum, Manisa, Karabük, Düzce, Kocaeli, Bolu, Bingöl, Kayseri, Denizli, Burdur, Kütahya, Çorum ve Kırşehir illerinde toplamda yaklaşık 200 bin hektarlık alanda mikrobölgeleme çalışmaları başarıyla tamamlanmıştır.

BAKAN KURUM: GÜVENLİ YERLEŞİM ALANLARINI BELİRLİYORUZ

Mikrobölgeleme çalışmalarının bir diğer önemli bölümü ise Tunceli’de sürdürülmektedir. Aktif fay zonları üzerinde bulunan ve Kahramanmaraş merkezli depremlerde 1700 yapının ağır hasar gördüğü Tunceli’de, 6 bin 200 hektarlık alanda mikrobölgeleme çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda 8 farklı noktada yapılan çalışmaların sonuçlarıyla, ilçelerdeki afet tehlikeleri detaylı bir şekilde belirlenmektedir. Özellikle heyelan ve kaya düşmesi riski taşıyan bölgelerin sınırları titizlikle tespit edilmektedir.

BAKAN KURUM: YAPI STOKUMUZU GÜÇLENDİRİYORUZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tunceli’den yaptığı açıklamada, “Afetlere dirençli şehirler için riskli bölgelerde mikrobölgeleme çalışmalarıyla güvenli yerleşim alanlarını belirliyoruz. Aynı zamanda TOKİ ile birlikte yeni binalar inşa ederek yapı stokumuzu güçlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

Mikrobölgeleme Çalışmaları ile Güvenli Yerleşim Alanları Belirleniyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!