1. Haberler
  2. Dünya
  3. Milano’da Siber Casusluk Şebekesi Çökertildi

Milano’da Siber Casusluk Şebekesi Çökertildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Milano’daki Mafya ve Terörle Mücadele Savcılığı, ülkenin önde gelen isimlerini hedef alan bir siber casusluk şebekesini ortaya çıkardı. Bu kapsamda yapılan soruşturmada, siber casusluk faaliyetlerinin yanı sıra yasa dışı işlemler de gün yüzüne çıkarıldı.

İtalya’nın ‘süper polisi’ olarak bilinen eski polis memuru Carmine Gallo, bu siber casusluk çetesinin liderliğini üstlenmiş durumda. Savcılığa göre, bu çete demokrasi için ciddi bir tehdit teşkil ediyor.

Çetenin Yöntemleri ve Hedefleri

Çetenin Yöntemleri ve Hedefleri

Siber casusluk şebekesinin, ünlü kişilere ait hassas bilgileri devletin veri tabanından yasa dışı bir şekilde ele geçirerek, bu bilgileri dosyalayıp milyonlarca avro karşılığında sattığı iddia ediliyor. Elde edilen verilerin, kamuoyunu kontrol etmek ve halkın olaylara bakış açısını manipüle etmek amacıyla kullanıldığı belirtiliyor. Bu noktada, ‘süper polis’ Gallo’nun uzmanlık alanı önemli bir rol oynamakta.

Önemli İsimler ve Tehditler

Şebekenin hedefleri arasında, Senato Başkanı Ignazio La Russa, AC Milan Kulübü Başkanı Paolo Scaroni ve Devlet Yatırım Bankası (CDP) Başkanı Giovanni Gorno Tempini gibi üst düzey siyasetçiler ve bankacılar yer alıyor. Bu kişilere ait bilgilerin, hem ülke içindeki hem de dışındaki yasa dışı gizli örgütlere sızdırıldığı öğrenildi. Ayrıca, çetenin Cumhurbaşkanı’nın kurumsal e-posta adresini de ele geçirerek kötü niyetli amaçlarla kullandığı bildirildi.

Gözaltılar ve Soruşturmanın Gelişimi

İtalyan polisi, eski süper polis Gallo’nun yanı sıra, elinde 15 terabaytlık veri bulundurduğu iddia edilen Nunzio Samuele Calamucci ile birlikte toplamda 6 kişiyi gözaltına aldı. Bunlardan bazıları ev hapsine alındı. Mafya ile Mücadele Savcısı Giovanni Melillo, bu soruşturma hakkında yaptığı açıklamada, “Gizli veriler için devasa ve endişe verici bir pazar ortaya çıkardık” dedi.

Başka bir Savcı olan Francesco De Tommasi ise, bu bireylerin ülkenin demokrasisi için bir tehdit oluşturduğunu vurgulayarak, “Bunların, bu ülkenin demokrasisi için tehlike teşkil eden bireyler olduğunu söylemek abartı olmaz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

Milano’da Siber Casusluk Şebekesi Çökertildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!