1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Ders Saatleri Duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Ders Saatleri Duyurusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Önemli Duyuru

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm illere gönderdiği genelgede, eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamadan sürdürülebilmesi amacıyla derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin titizlikle düzenlenmesini istemiştir. Öğrencilerin herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamaları için gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulanmıştır. Bu kapsamda, mevcut yaz saati uygulamasının devam etmesi yönündeki karar da hatırlatılmıştır.

Genelgede, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre, eğitim öğretim yılının en az 180 iş günü olması gerektiği belirtilmiştir. Ayrıca, ilk ve ortaöğretim okullarındaki derslerin başlama ve bitiş saatlerinin belirlenmesinde, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yer alan hükümlerin dikkate alınması gerektiği ifade edilmiştir.

Ders Saatlerinin Belirlenmesi

Ayrıca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde, bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin valiliklere verildiği hatırlatılmıştır. Bu bağlamda, il bazında mesai ve ders saatlerinin belirlenmesinde valiliklerin yetkili olduğu dile getirilmiştir.

Yaz Saati ve Kış Saati Uygulamaları

Genelgede, yaz saati uygulamasının sürdürülmesi nedeniyle ‘kış saati’ düzenlemesi talebine ilişkin olarak, valiliklerin il bazında gerekli düzenlemeleri yapma yetkisine sahip olduğu vurgulanmıştır. Okullardaki ders saatlerinin, gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartlar dikkate alınarak planlanması gerektiği belirtilmiştir.

Sonuç olarak, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin aksamadan devam etmesi için derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin dikkatli bir şekilde düzenlenmesi ve gerekli tüm tedbirlerin alınması önem arz etmektedir.

Kaynak: Sözcü

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Ders Saatleri Duyurusu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!