1. Haberler
  2. Gündem
  3. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Kadın Öğretmenlere Yönelik Giyinme Eğitimi Tartışmaları

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Kadın Öğretmenlere Yönelik Giyinme Eğitimi Tartışmaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Kadın Öğretmenlere Yönelik Giyinme Eğitimi Uygulaması

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yalnızca kadın öğretmenlere yönelik giyinme eğitimi vermesi, kamuoyunda büyük bir tartışma yarattı. Bu uygulamanın sadece kadınları hedef alması, cinsiyet eşitsizliği konusunu yeniden gündeme getirirken, sendikalar ve vatandaşlar tarafından gelen eleştiriler de oldukça sert oldu.

Fatih Portakal’dan Sert Tepki

Sözcü TV ana haber sunucusu ve gazeteci Fatih Portakal, bu uygulamaya karşı sessiz kalmadı. Canlı yayında yaptığı açıklamalarda, uygulamanın içeriğini sert bir dille eleştirerek, “Kadınların kıyafetiyle ilgilenmek gerçekten terbiyesizlik. Yaptığınız bu şey onur kırıcı bir durum,” ifadelerini kullandı. Portakal’ın tepkisi, uygulamanın yalnızca kadın öğretmenlere odaklanmasına yönelikti.

“Kadınları Biçimlendirmeye Çalışıyorlar”

Portakal, konuyla ilgili olarak şu sözleri sarf etti: “Görünüşe göre öğretmenlerin kıyafetleri hakkında bilgilendirmeler yapılacakmış. Özellikle kadın öğretmenlere yönelik. Siz kimsiniz, ahlak polisi misiniz? Kadınların ve erkeklerin kıyafetlerine karışıyorsunuz. Onlardan mı öğrenecekler? Kadınları biçimlendirmeye ve tarif etmeye çalışıyorlar. O zaman erkekler için de benzer bir uygulama yapın. Kadınların gülüşlerinden rahatsız oluyorsunuz, giyinmelerinden rahatsız oluyorsunuz, hatta içeceklerinden bile rahatsız oluyorsunuz… Peki, sizin kadınlarla alıp veremediğiniz ne? Derdiniz ne Allah aşkına?”

Bu açıklamalar, toplumda cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konularında daha geniş bir tartışma başlattı.

Kaynak: Sözcü

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Kadın Öğretmenlere Yönelik Giyinme Eğitimi Tartışmaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!