1. Haberler
  2. Gündem
  3. Milli Savunma Bakanlığı’ndan Terör Hedeflerine Hava Harekatı Açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Terör Hedeflerine Hava Harekatı Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, Ankara’daki TUSAŞ tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının ardından icra edilen hava harekâtlarına dair önemli bilgiler paylaştı. Bakanlık, “Dün akşamdan bu sabaha kadar yapılan hava harekâtları sonucunda, içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan toplam 47 hedef başarıyla imha edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamında, hava harekâtlarında azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldığı, bu operasyonlar sonucunda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulandı. Hedeflerdeki etki değerlendirmelerinin devam ettiği ve hava harekâtlarının süreceği bildirildi.

Önemli Gelişmeler

  • Bu hafta içerisinde, terör örgütü PKK’nın barınma alanlarından kaçan 2 terörist, Akçakale ve Yüksekova’daki hudut karakollarına teslim olmuştur.
  • Son bir hafta içinde yasa dışı yollarla ülkeye girmeye çalışan 2’si terör örgütü mensubu olmak üzere toplam 261 kişi yakalanmış, 1568 kişinin ise geçişi engellenmiştir.
  • 1 Ocak 2023’ten bugüne kadar, hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 12 bin 134’e, engellenen kişi sayısı ise 83 bin 875’e ulaşmıştır.

Kaynak: Sözcü

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Terör Hedeflerine Hava Harekatı Açıklaması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!