1. Haberler
  2. Dünya
  3. Milton Kasırgası Florida’yı Vurdu: 14 Ölü, Yıkım ve Acil Durum

Milton Kasırgası Florida’yı Vurdu: 14 Ölü, Yıkım ve Acil Durum

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milton Kasırgası Florida’yı Vurdu

Milton Kasırgası Florida'yı Vurdu

ABD’nin Florida eyaletindeki Siesta Key bölgesinde, 3. kategoriyle karaya vuran Milton Kasırgası, geride büyük bir yıkım bırakarak, bölgeden tahliye edilen vatandaşların evlerine dönmesini sağladı. Washington Post gazetesinin haberine göre, yüzyılın kasırgası olarak adlandırılan Milton, ilk belirlemelere göre 14 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Denizde iki kez 5. kategoriye yükselen kasırga, Florida kıyılarına 3. kategori ile vurdu ve eyalet genelinde şiddetli rüzgar ve yağışlara sebep oldu. Bu durum, birçok hortumun oluşmasına da yol açtı.

14 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yetkililer, kasırganın bölgeyi terk etmesinin ardından yükselen sular ve sel tehlikelerine karşı vatandaşları uyarırken, 14 kişinin hayatını kaybettiği eyalette arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Ölü sayısının artabileceği endişesi taşınıyor. ABD İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, kasırga sonrası eyaletteki acil durumun devam ettiğini belirterek, “Ölü sayısının artışını engellemek bizim görevimiz. Ancak korkunç bir kasırga ve onu takip eden hortumların yarattığı bir durumla karşı karşıyayız.” ifadelerini kullandı.

Florida Valisi Ron DeSantis ise, 2,5 milyondan fazla kişinin etkilendiği elektrik kesintilerine çözüm bulmak ve yıkımların enkazını temizlemek için çalışmalara başladıklarını duyurdu. ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüştüğünü aktaran DeSantis, “Bu çalışmalarımızda bize yardımcı olmak için o da destek sağlamak istiyor.” dedi. Ayrıca, eyaletteki havalimanlarında Cuma sabahı itibarıyla uçuşların kademeli olarak yeniden başlaması planlanıyor.

100 YILIN EN GÜÇLÜSÜ

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), Meksika Körfezi’nde güçlenerek Florida’ya yaklaşan Milton Kasırgası’nın son 100 yılın “en güçlüsü” olabileceği uyarısında bulunmuştu. Kasırgaya hazırlık konusunda maksimum çaba sarf ettiklerini ifade eden ABD Başkanı Biden, “Milton, gerçekten de yüzyılın kasırgası gibi görünüyor.” yorumunu yaptı. Milton, kısa bir süre önce Florida eyaletini vurarak 227 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Helene Kasırgası’nın ardından meydana geldi.

Kaynak: Sözcü

Milton Kasırgası Florida'yı Vurdu: 14 Ölü, Yıkım ve Acil Durum

Milton Kasırgası Florida’yı Vurdu: 14 Ölü, Yıkım ve Acil Durum
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!