1. Haberler
  2. Dünya
  3. Milton Kasırgası Sonrası Denizde Mucize Kurtuluş: Mahsur Kalan Adam Hayatta

Milton Kasırgası Sonrası Denizde Mucize Kurtuluş: Mahsur Kalan Adam Hayatta

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milton Kasırgası Sonrası Kurtarma Operasyonu

ABD Sahil Güvenliği, Milton kasırgasının etkileri sırasında, bir adamın Florida Körfezi’nin derinliklerinde neredeyse bir gün boyunca mahsur kaldığını bildirdi. Bu adam, kasırga sırasında ticari gemisiyle açık denizde yakalandı ve gemisi alabora olarak battı. Geriye kalan tek şey, yardım çağrısı için kullandığı sinyal verici ve üzerinde sürüklendiği soğutucu oldu.

Yetkililer, Miami 65 Hava İstasyonu helikopter ekibinin, Longboat Key kasabasının yaklaşık 30 mil açığında bulunan bu adamı başarılı bir şekilde kurtardığını açıkladı. Sahil Güvenlik, Milton Kasırgası’nın karaya ulaşmasından saatler önce, Çarşamba gecesi adamla irtibat halinde olduklarını, ancak saat 18:45’te iletişimin kesildiğini belirtti.

GECEYİ SOĞUTUCU ÜZERİNDE GEÇİRDİ

Petersburg Sektörü Komuta Merkezi Şefi Yarbay Dana Grady, “Talihsiz adam, en deneyimli denizcilerin bile hayal edemeyeceği bir kabus yaşadı” dedi. Grady, mahsur kalan denizcinin gece de dahil olmak üzere uzun bir süre boyunca, saatte 150-200 kilometre hızında esen rüzgarlarla ve 2 ila 3 metre yüksekliğindeki dalgalarla mücadele ettiğini tahmin ettiklerini ifade etti.

Grady, denizcinin canlı olarak kurtarılmasının, soğutucu, can yeleği ve acil durum sinyal cihazı sayesinde mümkün olduğunu vurguladı. Milton Kasırgası, Çarşamba gecesi, Kategori 3 büyüklüğünde bir fırtına olarak bölgeye ulaştı ve beraberinde dev dalgalar, şiddetli rüzgarlar ve yoğun yağışlar getirdi. Fırtınanın oluşturduğu tehlikeler nedeniyle, eyalet genelinde bazı acil durum hizmetleri yetkililer tarafından askıya alındı.

Yetkililer, kurtarılan denizcinin tıbbi bakım için yakındaki bir hastaneye götürüldüğünü de sözlerine ekledi.

Kaynak: Sözcü

Milton Kasırgası Sonrası Denizde Mucize Kurtuluş: Mahsur Kalan Adam Hayatta
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!