1. Haberler
  2. Gündem
  3. MSB, Lübnan’daki Türk ve KKTC Vatandaşlarını Tahliye Etti

MSB, Lübnan’daki Türk ve KKTC Vatandaşlarını Tahliye Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MSB’den Lübnan’daki Türk ve KKTC Vatandaşlarının Tahliyesi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İsrail’in saldırıları nedeniyle zor durumda kalan Lübnan’daki Türk ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşlarının tahliyesine yönelik önemli bir çalışma gerçekleştirdi. Bakanlık, bu süreçte TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemilerini görevlendirerek, vatandaşların güvenli bir şekilde yurda dönmelerini sağladı.

Israil’in Lübnan’a yönelik saldırılarının artması üzerine, Türk vatandaşlarının tahliyesi için ön başvurular alınmaya başlandı. Dışişleri Bakanlığı ve MSB arasında koordineli bir çalışma yürütüldü. Bu kapsamda, Türkiye’nin Lübnan’a insani yardımlarını ulaştırmak amacıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemileri tahliye operasyonuna katıldı.

Mersin Limanı’ndan hareket eden bu gemiler, Beyrut Limanı’na ulaştıktan sonra insani yardımları ihtiyaç sahiplerine teslim etti. Ardından, 10 Ekim sabahı tahliye için belirlenen toplanma alanına gelen 878 Türk vatandaşı, 24 KKTC vatandaşı ve bu iki grubun birinci derece yakınlarından oluşan 64 kişi ile toplamda 966 kişi, aynı gün akşam saatlerinde güvenli bir şekilde yurda getirildi.

MSB, bu başarılı tahliye operasyonuna ilişkin sosyal medya hesaplarından yeni görüntüler paylaştı. Bu görüntüler, hem Türk vatandaşlarının hem de KKTC vatandaşlarının güvenli bir şekilde evlerine dönüşünü simgeliyor.

Kaynak: Sözcü

MSB, Lübnan’daki Türk ve KKTC Vatandaşlarını Tahliye Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!