1. Haberler
  2. Gündem
  3. Muğla Menteşe’deki Orman Yangınına Müdahale Devam Ediyor

Muğla Menteşe’deki Orman Yangınına Müdahale Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Menteşe ilçesinde, elektrik tellerinden kaynaklanan ve kısmen kontrol altına alınan orman yangınına müdahale çalışmaları, 4. gününde hem havadan hem de karadan aralıksız sürüyor. Yangın, 18 Ekim’de saat 03.30 sularında Menteşe ilçesi Turnalı mevkisinde meydana geldi. Ormandan yükselen yoğun dumanı fark eden vatandaşların ihbarı üzerine, olay yerine hızlıca çok sayıda Orman Bölge Müdürlüğü ekibi gönderildi.

Bölgedeki yangın söndürme çalışmalarına, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de destek verdi. Yangına müdahale eden toplam 313 personel, 130 müdahale aracı, 45 arazöz, 12 su tankeri, 13 iş makinesi, 16 helikopter ve 8 uçak ile etkin bir şekilde çalışmalara katıldı.

Kısmen Kontrol Altında

Yangının ilk belirlemelere göre elektrik tellerinden kaynaklandığı ifade edilmekte. Yangın, dün saat 13.30 itibarıyla kısmen kontrol altına alındı. Havanın kararmasıyla uçak ve helikopterlerle yangına müdahale çalışmaları geçici olarak durduruldu. Ancak, ekipler, bugün günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden havadan müdahale etmek için hazırlıklarını tamamladı.

Yangın söndürme çalışmaları sürerken, Sahil Güvenlik unsurları da aldıkları önlemlerle hava araçlarının daha güvenli alanlardan su almasını sağlamak için aktif rol oynamaktadır.

Kaynak: Sözcü

Muğla Menteşe’deki Orman Yangınına Müdahale Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!