1. Haberler
  2. Gündem
  3. Muğla Menteşe’deki Orman Yangınına Müdahale Sürüyor

Muğla Menteşe’deki Orman Yangınına Müdahale Sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla Menteşe’de Orman Yangınına Mücadele Devam Ediyor

Muğla’nın Menteşe ilçesinde, elektrik tellerinden kaynaklandığı belirlenen orman yangınına müdahale, 3’üncü gününde hız kesmeden sürüyor.

Mücadele Devam Ediyor

Yangın, 18 Ekim günü saat 03:30 sularında Menteşe ilçesi Turnalı mevkisinde başladı. Ormandan yükselen dumanı gören vatandaşların ihbarı üzerine, bölgeye çok sayıda Orman Bölge Müdürlüğü ekibi sevk edildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin de destek verdiği söndürme çalışmalarında 313 personel görev aldı. Yangına müdahale için toplamda 130 araç, 45 arazöz, 12 su tankeri, 13 iş makinesi, 16 helikopter ve 8 uçak kullanıldı.

Yangının Sebebi: Elektrik Telleri

İlk belirlemelere göre, yangının elektrik tellerinden kaynaklandığı tespit edildi. İki gün süren yoğun çalışmalara rağmen yangının kontrol altına alınamadığı bildirildi. Muğla Valisi İdris Akbıyık, Menteşe Kaymakam Vekili ve Ula Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük ve İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, yangın söndürme çalışmalarını yakından takip etti.

Yangın söndürme faaliyetleri, hava karardıktan sonra ara verilse de, günün ilk ışıklarıyla birlikte uçak ve helikopterlerin müdahaleleri yeniden başladı. Ekiplerin çalışmaları sürerken, sahil güvenlik unsurları da aldığı güvenlik tedbirleri ile hava araçlarının daha güvenli alanlardan su almasını sağlıyor.

Kaynak: Sözcü

Muğla Menteşe’deki Orman Yangınına Müdahale Sürüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!