1. Haberler
  2. Gündem
  3. Muğla Planlama Ajansı’nın Tanıtımı ve Gelecek Vizyonu

Muğla Planlama Ajansı’nın Tanıtımı ve Gelecek Vizyonu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Geleceği İçin Bir Araya Geldik

“Muğla’nın geleceğini birlikte planlıyoruz” sloganıyla yola çıkan Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla’ya dair değer üreten ve söz sahibi olmak isteyen herkesin buluştuğu bir platform oluşturmak amacıyla Muğla Planlama Ajansı’nı kurdu. Bu ajans, veriye dayalı ihtiyaç analizleri yaparak, Muğla’nın geleceğine yönelik stratejiler geliştirmeyi amaçlıyor. Muğla Planlama Ajansı’nın tanıtım toplantısı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın ev sahipliğinde, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına, CHP Genel Başkan yardımcıları, milletvekilleri, il ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Aras: “MUPA, Muğla’nın Geleceğine Yön Verecek”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Planlama Ajansı tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bir fikirle yola çıktıklarını ve bilimsel verilerle halkın ihtiyaçlarına yönelik önemli projelere imza atacaklarını ifade etti. MUPA’nın, Muğla’nın sorunlarını belirleyip bu sorunlara çözümler sunmayı hedeflediğini belirten Başkan Aras; “Bu süreç, genel başkanımızın cesaretlendirmesi ve desteğiyle bugünlere geldi. Kendisi, vizyonu doğrultusunda bu adımı atmamıza öncülük etti. 2019 yılında İstanbul Planlama Ajansı’nın kurulmasında Ekrem İmamoğlu’nun vizyonundan da ilham aldık ve bu birikimi MUPA’ya taşıdık. MUPA göstermelik bir oluşum değil. Biz burada çalışıyormuş gibi görünmek için değil, halkın ihtiyaçlarına yönelik kamucu bir yaklaşımla sonuç odaklı işler yapmak için buradayız. Gelecek seçim hesaplarıyla ya da siyasi başarı için iş yapmayacağız. Tek amacımız, Türkiye’yi çağdaş uygarlık yoluna sokmaktır,” dedi.

MUPA’nın Muğla için alınacak tüm kararlarda kilit bir rol oynayacağını vurgulayan Aras, ajansın devlet planlama teşkilatından ilham alarak kurulduğunu belirtti. Muğla’nın turizmi, tarımı, tarihi ve doğal güzellikleri ile büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Aras, “Muğlamız siyasette ve ekonomide hak ettiği yeri alacak. Bu adımları MUPA üzerinden atacağız. Veriye, bilime ve akla dayalı çalışmalarla Muğla’nın geleceğini şekillendireceğiz. MUPA sadece belediyeye ait bir kuruluş değil. Muğla’nın sivil toplum kuruluşları, ticaret odaları, üniversiteleri ve kamu kurumlarından oluşan geniş bir yapının parçası. MUPA, Muğla halkının bir oluşumudur. Şeffaf bir yönetim anlayışıyla MUPA Muğla’nın geleceği için büyük adımlar atacak,” diye ekledi.

Özgür Özel: “MUPA’dan Elde Edilen Veriler Diğer İllere de Katkı Sağlayacak”

Muğla Planlama Ajansı tanıtım toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Devlet Planlama Teşkilatı’nın kapatılmasının planlı kalkınmanın önündeki en büyük engellerden biri olduğunu belirtti ve Başkan Aras’ın Muğla Planlama Ajansı fikrini önemsediklerini ifade etti. Özgür Özel, “Planlı kalkınmanın önemini biliyoruz. Yerel yönetimlerdeki bu çalışmalar çok önemli. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras bize Muğla Planlama Ajansı fikri ile geldiğinde bu fikri çok doğru bulduk ve önemsedik. Çünkü Muğla, eşsiz güzellikleri ve birbirinden değerli ilçeleri ile dünyada marka değeri olan çok önemli bir coğrafya. Kurulan bu ajans, diğer kentlerle de iş birliği içinde çalışacak,” dedi.

  • Örneğin, Muğla’nın turizmdeki marka ilçelerinde yaşanan yazlık nüfus sorunlarını bilimsel verilerle ortaya koyacak.
  • Muğla’dan tespit edilen bu veriler, Aydın’a, Denizli’ye de katkı sağlayacak.
  • Bu konudaki iradeyi gösteren ve Ege Planlama Ajansı’nı beklemeden harekete geçen Ahmet Başkanımın bu konudaki iradesi önemlidir.

Özgür Özel, ayrıca “Türkiye genelinde kıyılar ve birçok şehri bu seçimde Cumhuriyet Halk Partili Başkanları seçti. Oralara az para gönderelim ki seçmenin bu tercihini cezalandıralım diyen anlayış ne yazık ki bu şehirlerimize yerleşik nüfusa göre para yolluyor. Yaşayan nüfus çok kolay tespit edilip ödemeler yapılabilecekken bu yapılmıyor. Buralar güçsüz belediyelere dönüştürülmek isteniyor,” diyerek mevcut durumun eleştirisini yaptı.

Özgür Özel, “Turizmde turist başına ödenen vergiyi tüm dünyada yerel yönetimler alırken, bir tek Türkiye’de merkezi iktidar tarafından alınıyor. MUPA, şu anda zorlukların, güçlüklerin, kıt kaynakların doğru önceliklendirilmesini sağlayacak. Çok önemli işler yapacak. Sonrasında Türkiye’de iktidar değişecek, Devlet Planlama Teşkilatı yeniden kurulacak,” şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: Sözcü

Muğla Planlama Ajansı’nın Tanıtımı ve Gelecek Vizyonu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!