1. Haberler
  2. Gündem
  3. Muğla’da Madencilere Destek Eylemleri

Muğla’da Madencilere Destek Eylemleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Soma ilçesinde bulunan FERNAS Madencilik Şirketi’nde 53 gündür direnişlerini sürdüren madencilere, Muğla’nın dört farklı ilçesinde eylemli destek verildi. Bodrum, Milas, Menteşe ve Datça ilçelerinde gerçekleştirilen eylemler, Soma’daki madencilerin mücadelesini daha geniş bir kitleye yaymayı amaçladı. Milas İkizköy-Akbelen bölgesinde de destek eylemleri ve basın açıklamaları düzenlendi.

Bodrum’da Baretleriyle Meydana İndiler

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Bodrum ilçe teşkilatı, Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenledikleri eylemde işçi partililer, koruyucu baretlerini takarak toplandı. TİP üyesi Selda Yeter, yaptığı basın açıklamasında, “Olumsuz çalışma koşullarında adeta ölüme terk edilen işçilerimiz, tam 53 gündür hakları ve alacakları için mücadele ediyor. Bu mücadele, sadece bu işçilerin değil, tüm işçilerin ve emekçilerin ortak mücadelesidir. Sonuna kadar FERNAS ile mücadele etmeye ve işçilerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Baretlerini Yere Vurarak Protesto Etti

Belediye meydanında oturma eylemi gerçekleştiren protestocular, baretlerini bir saat boyunca yere vurarak ses çıkararak FERNAS’ı protesto etti. Eylemi izleyen vatandaşlar, protestoculara alkışlarıyla destek verdiler.

Milas’ta Duyarlı Bir Eylem Gerçekleşti

Milas ilçesinde ise Milas Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen eylemde, “Ayaklar çıplak, karınlar aç, Somalı madenciler kazanacak” yazılı pankart açıldı. Milas Yurttaş İnisiyatifi, Milas 78’liler, DEVA Partisi, TİP, Sol Parti, EMEP, Genel İş, Eğitim Sen, Tüm Emeklilerin Sendikası ve bazı CHP üyeleri ile birçok vatandaş, bu eyleme destek verdiler.

Basın açıklamasını okuyan Yusuf Ziya Kesken, “Bu açlık grevi yalnızca FERNAS işçilerinin değil, ülkemizin tüm emekçilerinin geleceği için verilen bir mücadeledir. İşçilerin bu haklı direnişinde yanlarındayız ve taleplerinin bir an önce karşılanması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. İşçiler aç kalmayı ve ölümü göze almışken, bu çağrıyı görmezden gelmek toplumsal vicdana karşı bir sorumsuzluktur” diye vurguladı.

Kaynak: Sözcü

Muğla’da Madencilere Destek Eylemleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!