1. Haberler
  2. Gündem
  3. Muğla’da Orman Yangınlarıyla Mücadele Devam Ediyor

Muğla’da Orman Yangınlarıyla Mücadele Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’da Orman Yangınlarıyla Mücadele

Muğla ilinin Kavaklıdere, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Milas ve Menteşe bölgelerinde dün çeşitli orman yangınları başladı. Özellikle Dalaman ve Menteşe ilçelerinde çıkan yangınlara hem havadan hem de karadan müdahale çalışmaları devam ediyor.

Menteşe ilçesinin Turnalı Mahallesi’nde sabaha karşı etkili olan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Gece saatlerinde kara ekipleri yangına müdahale ederken, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hava ekipleri de devreye girdi. Yangın söndürme çalışmalarında toplamda 23 arazöz, 6 su ikmal aracı, 2 dozer ve 131 orman personeli karadan görev alıyor. Ayrıca, 5 helikopter ve 1 uçak da havadan müdahalelerini sürdürüyor. Ancak bölgede etkili olan şiddetli rüzgar, ekiplerin alevleri kontrol altına almasını zorlaştırıyor.

Dalaman ilçesinde ise Taşbaşı Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını, devam eden çalışmalarla söndürülmeye çalışılıyor. Hem karadan hem de havadan yangına müdahale eden ekipler, yoğun çaba harcıyor.

Bölgede yaşayan vatandaşlar da, şiddetli rüzgarın etkili olduğu bu zor günlerde yangın söndürme çalışmalarına destek vererek, ekiplerin yanında yer alıyor.

MSB: 5 Helikopter Görevlendirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Muğla’nın Dalaman ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmalarına destek vermek amacıyla 5 helikopterin görevlendirildiğini açıkladı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, “Muğla’nın Dalaman ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına destek olması için Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 5 helikopter görevlendirildi” ifadesine yer verildi.

Yangınla mücadele çalışmaları tüm hızıyla sürerken, yerel halkın dayanışması da dikkat çekiyor. Yangınların kontrol altına alınması için gerekli önlemlerin alınması büyük önem taşıyor.

Kaynak: Sözcü

Muğla’da Orman Yangınlarıyla Mücadele Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!