1. Haberler
  2. Gündem
  3. Muğla’daki Yangınlara Müdahale ve Kıran Bölgesi’nin Durumu

Muğla’daki Yangınlara Müdahale ve Kıran Bölgesi’nin Durumu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’daki Yangınlara Müdahale Devam Ediyor

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Okçular Mahallesi, Seydikemer’in Yakabağ mevki, Menteşe ilçesinin Turnalı bölgesi, Dalaman ilçesi Taşbaşı Mahallesi ve Milas’a bağlı Dibekdere Mahallesi’nde meydana gelen yangınlara Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından toplamda 120 personel ve 70 araç ile müdahale gerçekleştirildi. Yangın bölgelerinde, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ve sağlık ekiplerinin de etkin bir şekilde görev aldığı bildirildi.

“Alevlerin İlerlediği Kıran Bölgesi Bal Üretim Merkezi”

Yangınları gece boyunca yakından takip eden ve gelişmeleri yönlendiren Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras, yangınlarla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

  • “Gece geç saatlerde Menteşe ilçesi Turnalı bölgesinde başlayan yangın, şu anda Kıran bölgesine doğru ilerliyor. Tüm ekiplerimiz havadan ve karadan müdahaleye devam ediyor. İtfaiye, orman ve MUSKİ ekiplerimizle birlikte yangına karşı mücadele ediyoruz. Kıran bölgesi, Muğla’nın önemli bal üretim merkezlerinden biridir.”
  • “Bu alanda yaklaşık 100 bin kovan bulunmaktadır. Ne yazık ki bu değerli ormanlarımızı kaybetme riskiyle karşı karşıyayız. Fakat tüm ekipler, ellerinden gelen çabayı göstererek yangınla mücadele ediyor. Ormanlarımızı ve köylerimizi korumak için büyük bir gayret içerisindeler. Şu anda Kıran bölgesinde, yerleşim alanlarına yangının ulaşmaması için gerekli tedbirleri almak amacıyla çalışmalar sürdürülüyor.”
  • “Dalaman’daki yangın da devam ediyor. Hem havadan hem de karadan müdahaleler sürmekte. Yangınlarla ilgili gelişmeleri halkımıza aktarmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: Sözcü

Muğla’daki Yangınlara Müdahale ve Kıran Bölgesi’nin Durumu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!