1. Haberler
  2. Dünya
  3. Mukteda es-Sadr’dan İran ve İsrail’e Yönelik Açıklamalar

Mukteda es-Sadr’dan İran ve İsrail’e Yönelik Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Irak’ta Mukteda es-Sadr’dan Açıklama

Irak’ta Ulusal Şii Akımı’nın lideri Mukteda es-Sadr, İran’ın İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği saldırıların oldukça zayıf olduğunu belirtti. Sadr, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, “Siyonist varlığın İran topraklarını bombalaması, bağımsız ve tam egemen bir devlete yöneltilen bir saldırı olarak değerlendirilebilir. Ancak bu durum, terörist bir varlık olan İsrail ve onu destekleyen ABD tarafından uluslararası hukuk ve yasaların açık bir ihlali olmasına rağmen, kınanamayacak kadar zayıf ve küçüktür.” ifadelerini kullandı.

Sadr, tüm İslam ve Arap ülkelerine yanı sıra insanlığa yönelik bir çağrıda bulundu. Katliamları, terörizmi, çocukların ve sivillerin öldürülmesini durdurmaları için “uluslararası kibir güçleri” (İsrail, ABD ve onu destekleyen batı ülkeleri) üzerinde baskı yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, dünyayı yeni bir savaş tehlikesinden ve kanlı çatışmalardan kurtarmak için herkesi İsrail’i boykot etmeye, büyükelçiliklerini kapatmaya ve bu ülkeyle işbirliğini suç kapsamına almaya davet etti.

Ürdün Ordusu’ndan Açıklama

Ürdün ordusu, İsrail’in İran’ın bazı bölgelerine yönelik gerçekleştirdiği saldırının ardından, ülkenin hava sahasını geçmesine izin vermediğini duyurdu. Ordunun yaptığı yazılı açıklamada, “Bölgede savaşan taraflarca hiçbir askeri uçağın Ürdün hava sahasını geçmesine izin verilmedi.” denildi. Ayrıca, silahlı kuvvetlerin son saatlerde yaşanan askeri gerilimi yakından takip ettiği ve Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin gelişmeleri büyük bir dikkatle izlediği, vatanı korumaya hazır olduğu vurgulandı.

Kaynak: Sözcü

Mukteda es-Sadr’dan İran ve İsrail’e Yönelik Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!