1. Haberler
  2. Gündem
  3. Muş’ta Göktaşı Keşfi: 40 Kilo Ağırlığında Kondrit Cinsi Göktaşı Bulundu

Muş’ta Göktaşı Keşfi: 40 Kilo Ağırlığında Kondrit Cinsi Göktaşı Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muş’ta Göktaşı Keşfi

Muş'ta Göktaşı Keşfi

Muş’un Korkut ilçesine bağlı Yünören köyünde yaşayan 56 yaşındaki çiftçi Hıyasettin Senem, geçtiğimiz yıl mantar toplarken tarlasında 40 kilo ağırlığında ilginç taşlar buldu. Bu taşların sıradan birer taş olmadığını fark eden Senem, göktaşı olabileceğinden şüphelenerek, onları incelenmek üzere İzmir 9 Eylül Üniversitesi’ne gönderdi.

Yapılan kapsamlı analizler sonucunda, taşların kondrit cinsinden göktaşı olduğu tespit edildi. Hıyasettin Senem, elinde irili ufaklı yaklaşık 20 adet göktaşı olduğunu belirterek, “Geçen sene mantar toplamaya çıktığım tarlada bulduğum bu taşlar, benim dikkatimi çekti. İlk başta sıradan taşlar gibi görünseler de, göktaşı olabileceğinden şüphelenerek İzmir 9 Eylül Üniversitesi’nde bulunan laboratuvara incelemeye gönderdik. Çıkan sonuçlarda elimizdeki taşların göktaşı olduğu belgelendi. Şu an elimizde 40 kilo göktaşı var. Yapılan analizler sonucunda, kondrit cinsinden göktaşı olduğu kesin olarak tespit edildi” dedi.

Muş'ta Göktaşı Keşfi: 40 Kilo Ağırlığında Kondrit Cinsi Göktaşı Bulundu

Bu keşif, yalnızca Hıyasettin Senem için değil, aynı zamanda bölge için de büyük bir heyecan kaynağı oldu. Göktaşları, bilim insanları ve meraklılar için önemli araştırma konuları arasında yer almakta ve bu tür keşifler, uzay ve gezegen bilimi alanında önemli bilgiler sunmaktadır.

Muş’ta Göktaşı Keşfi: 40 Kilo Ağırlığında Kondrit Cinsi Göktaşı Bulundu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!