1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mustafa Destici’den Yeni Vergi Düzenlemesine Sert Savunma

Mustafa Destici’den Yeni Vergi Düzenlemesine Sert Savunma

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mustafa Destici’den Tartışmalı Vergi Düzenlemesine Savunma

Mustafa Destici'den Tartışmalı Vergi Düzenlemesine Savunma

Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, son günlerde kamuoyunda büyük tepkilere yol açan yeni vergi düzenlemesini amansızca savunmaya devam ediyor. Destici, özellikle kredi kartı limitleri ve savunma sanayisi için alınacak vergilere karşı çıkan eleştirmenlere sert yanıtlar veriyor.

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Destici, “Vergiye tepki gösteren gitsin, o 750 lirayla bir büyük rakı alsın” diyerek eleştirilerin dozunu artırdı. Hatta daha da ileri giderek, “Ver kardeşim, vermezsen sonun Suriye, Irak, Filistin gibi olur” şeklinde iddialarda bulundu. Bu ifadeleriyle, vergi düzenlemesine karşı çıkanların ülke güvenliğine zarar verdiğini vurgulamaya çalıştı.

Ayrıca, vatandaşların kredi kartı limitlerinin 100 bin TL’nin altına çekilmesiyle birlikte bankalara yönelik ilginç bir çağrıda bulundu. Destici, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

  • “Başta devlet bankalarımız olmak üzere tüm milli bankalara çağrımızdır: Ülkemize ve milletimize yönelik tehditlere karşı, kahraman Türk Ordumuzu daha güçlü hale getirmek gayesiyle Savunma Sanayi için oluşturulacak olan ek fona, ayda sadece (yaklaşık bir paket sigara ya da lüks kafelerde bir bardak çay parası olan) 62.5 lira, yılda 750 lira vermemek için, kredi kartlarının limitlerini 100.000 liradan 99.000 liraya düşüren, yüksek gelirlere sahip ‘savunma sanayimizin gelişmesine direnç oluşturmaya çalışan’ başta bir konserden milyonlar alan hayırsız sanatçılar ile dolarla maaş alan medya mensuplarının ve bunu yapan siyasetçilerin kredi kartlarını lütfen iptal ediniz.”

Bu açıklamalarıyla Destici, toplumsal bir tartışmanın merkezine oturmayı başardı ve birçok kesimden farklı tepkiler aldı. Bu durum, gündemdeki vergi düzenlemesinin ne denli tartışmalı bir konu olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Sözcü

Mustafa Destici’den Yeni Vergi Düzenlemesine Sert Savunma
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!