1. Haberler
  2. Magazin
  3. Mutlu Kaya’nın Hayat Mücadelesi ve Yeni Şarkısı ‘Diriliş’

Mutlu Kaya’nın Hayat Mücadelesi ve Yeni Şarkısı ‘Diriliş’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mutlu Kaya’nın Zorlu Mücadelesi

Mutlu Kaya'nın Zorlu Mücadelesi

Bir televizyon kanalındaki ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya, İstanbul’da katılacağı bir program öncesi evinde prova yaparken, 18 Mayıs 2015 gecesi erkek arkadaşı tarafından başından silahla vurularak ağır yaralandı. Uzun bir yaşam mücadelesi veren Kaya, yeniden ayağa kalkmak için yoğun bir tedavi sürecinden geçti. Ancak 22 Mart 2020’de ablası Dilek Kaya’nın beklenmedik ölümü, onu derin bir acıya gömdü.

Tedavi sürecinde yanından bir an olsun ayrılmayan ablasını kaybetmenin verdiği yıkım, Mutlu Kaya’nın hayata olan bağlılığını sarsmıştı. Kendini eve kapatan Kaya, haberlerde gördüğü kaçırılan, öldürülen ve tehdit edilen kadınların yaşam öykülerinden etkilenerek yeniden ayağa kalkma kararı aldı; kadınların sesi olmayı hedefledi.

Refleksoloji Tedavisi ve Müzik

Refleksoloji Tedavisi ve Müzik

Özel bir klinikte refleksoloji tedavisine başlayan Kaya, şiddet mağduru kadınlar için müzik hocası Emrah Cebe’nin desteğiyle ‘Diriliş’ adıyla bir şarkı yazıp besteledi. Şiddet mağdurlarının yaşadığı duyguları içeren bu şarkısına, Diyarbakır’ın farklı tarihi mekanlarında klip çekti. Şarkısı, dijital müzik platformlarında yakında dinleyicilerle buluşacak.

Yürüyüş Egzersizleri

Ergani ilçesinden haftanın belirli günlerinde Diyarbakır’daki kliniğe gelen Kaya, Refleksoloji Uzmanı Mehmet Savaş tarafından tedavi ediliyor. Yürüyüş egzersizleri yaparken, sahnede son söylediği ‘Heveslik eyledim’ adlı şarkıyı söyleyerek motivasyonunu artırıyor.

Kayıpların Ardından Gelen Mücadele

Kayıpların Ardından Gelen Mücadele
“Ablam Öldürüldü, Kendimi Kaybettim”

Kaya, 2015 yılında başından vurulduğunu, uzun bir süre yoğun bakımda kaldığını ve defalarca kalbinin durduğunu belirtti. Doktorların onun için yaşamasının mucize olduğunu söylediği zamanlar, o durumu aşmak için büyük bir direnç gösterdi. Vurulduktan sonra 5 yıl boyunca ayağa kalkmak ve yeniden şarkı söylemek için mücadele ettiğini anlatan Kaya, “Dilek ablam sürekli yanımdaydı, beni sırtında taşıyordu. O öldükten sonra sanki mezarın altındaydım, nefes alamıyordum. Öncesinde çok iyi gidiyordum, iyileşiyordum. Artık eski mutlu oluyordum ki ablam öldürüldü. Sonrasında ben kendimi kaybettim” dedi.

“Pes Etmeye Hakkım Yoktu”

Kaya, mücadele etmeye karar verdiğini ve kadınlar için bir şeyler yapması gerektiğini fark ettiğini dile getirdi. “Pes etmeye hakkım yoktu. Pes etseydim, öldürülen ve benim gibi mağdur olan kadınlara haksızlık olacaktı” diye konuştu. Kadınların güçlü olduğuna dikkat çeken Kaya, 4 yıl aradan sonra Mehmet Savaş ile refleksoloji tedavisine devam etmeye karar verdi. “İkbal, Ayşenur, şu anda Rojin kayıp, Narin öldürüldü. Bunlar çok üzücü. Sanki kendi ailemden biri zarar görmüş gibi çok üzülüyorum” diyen Kaya, tekrar şarkı söylemek için kendisine söz verdiğini ifade etti.

Yeni Bir Başlangıç: ‘Diriliş’

Yeni Bir Başlangıç: 'Diriliş'
“Kadınlarımız İçin Yazdık”

Kaya, 9 yıl önce yeniden şarkı söyleyeceğine kimsenin inanamayacağını, o dönemde konuşamadığını hatırlattı. “Şimdi şarkım çıkıyor. Şarkımın adı ‘Diriliş’. Biz kadınlar yeniden diriliyoruz. Kadınlarımız için yazdık. Çok güzel bir şarkı oldu. Sadece Türkiye’de değil, dünyada zulüm gören çocuklar ve kadınlara… Zulüm gören tüm varlıklara armağan ediyorum” dedi.

Refleksoloji Uzmanı Mehmet Savaş, Mutlu Kaya’nın 5 yıl önce tedaviye çok iyi yanıt verdiğini, yürüyüp konuşmaya başladığını fakat ablasının öldürülmesiyle yeniden içine kapandığını belirtti. Kaya’nın 4 yıl aradan sonra yeniden tedaviye başlaması, mutluluk verici bir gelişme olarak değerlendirildi. “Yeniden yavaş yavaş da olsa adım atmaya başladı. Her gelişi ayrı bir güzellik katıyor yürümesine, konuşmasına. Ondan dolayı da mutluyuz. Hevesi, azmi çok güzel. Ablası eğer öldürülmemiş olsaydı, kendisinin şu anda hiçbir problemi kalmamıştı. Tedavinin tamamlanmasıyla şarkılarını söylemek için koşarak sahneye çıkabilecek.”

Kaynak: Sözcü

Mutlu Kaya’nın Hayat Mücadelesi ve Yeni Şarkısı ‘Diriliş’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!