1. Haberler
  2. Gündem
  3. Narin Güran’ın Ölümü Üzerine Aile Açıklaması

Narin Güran’ın Ölümü Üzerine Aile Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Narin’in babası Arif Güran ve akrabaları Ali Rıza Güran, Hüseyin Güran, Erhan Güran ve Mehmet Şerif Güran, 6 Ekim tarihinde bazı medya organlarında ve sosyal medya platformlarında “Narin Güran’ın babaevinde öldürüldüğü kesinleşti. DNA incelemesi ve daraltılmış HTS kayıtlarına ilişkin raporun soruşturma dosyasına geldiği” şeklinde yayımlanan haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hissettiklerini belirtti. Aile, bu açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“21.08.2024 tarihinde hayatını kaybeden Narin kızımın katil veya katillerinin tespit edilerek en ağır şekilde cezalandırılması ve adaletin sağlanması en büyük arzumuzdur. Narin’i kaybetmenin derin üzüntüsü ve yasını tutarken, sosyal medya ve basın aracılığıyla gerçek dışı ve asılsız haberlerin yayıldığını, başta kadınlarımız olmak üzere ailemizin onuruna yönelik acımasız saldırıların sürdüğünü görmekteyiz. Ailemizin yaşadığı derin acı göz ardı edilerek bazı sosyal medya fenomenleri ve gazetecilerin bu trajik olay üzerinden prim yapma çabası içinde olduğu tespit edilmiştir. Bu kişiler hakkında gerekli suç duyurularında bulunulmuştur. Ayrıca, Narin’in kaybolması ve öldürülmesi olayı ile ilgili aile fertlerinden alınan bazı ifadelerin yanlış bağlamda kullanılarak kamuoyunun yanıltıldığını üzülerek belirtmek isteriz.”

Açıklamanın devamında, “Narin kızımızın öldürülmesi üzerine aile bireylerimize yönelik benzer saldırıların önlenmesi açısından, kaybolmasından sonra bazı aile üyelerimizin evlerine 02.09.2024 tarihinde güvenlik kameraları taktırdığı bilinmektedir. Ancak, kamuoyunda yanlış algı oluşturmak amacıyla bu kamera kayıtlarının geçmişe dönük silindiği yönünde asılsız iddialar ortaya atılmıştır. Ayrıca, Hediye Güran’ın çamaşırlarının yıkanması için çamaşır teslim ettiğine dair annesi Yüksel Güran’ın ifadesi çarpıtılarak, tüm halı ve nevresimlerin yıkandığı yönünde gerçek dışı haberler yapılmıştır. Enes Güran’ın yanındaki iki kişinin sigara içtiğini belirten annesinin ifadesinin RTÜK kuralları gereği sansürlenmesinin ardından, bu ifadesinin yanlış yorumlandığını ve Enes’in uyuşturucu bağımlısı olduğu iddialarının asılsız olduğunu belirtmek isteriz.”

Aile, ayrıca, “Narin’in olay günü en son görüldüğü yeri gören çevre köylere ait kamera kayıtlarının incelenmesi ve raporların tamamlanmasının ardından, cinayetin aydınlatılacağına dair inancımız tamdır. Bu aşamada, soruşturma makamlarının çalışmalarının sonuçlarını beklemek, hukuka olan güvenimizi kaybetmememiz gerektiğini düşünüyoruz. Toplum vicdanının tatmini ve adaletin tecellisi için, ‘Narin kızımızın kim veya kimler tarafından öldürüldüğü, neden öldürüldüğü’ sorularının net bir şekilde somut delillerle açığa kavuşturulması ve fail veya faillerin en ağır şekilde cezalandırılması elzemdir.”

Açıklamanın sonunda, “Narin’in katledilmesi nedeniyle ailemizin yaşadığı acıya ortak olan, Narin’i kendi kızları gibi benimseyip acısını yüreğinde hisseden ve soruşturmayı takip eden herkese teşekkür ederiz. Bu insanlık dışı cinayetin aydınlatılması beklentisiyle, toplumun her bireyinin öfkesini hukuki ve ahlaki sınırlar içinde dile getirme hakkı bulunmaktadır. Ancak, yazılı ve görsel medyada bu sınırları aşan, soruşturmanın gizliliğine gölge düşüren, yargı otoritesini zayıflatmaya yönelik asılsız iddiaların sürekli olarak ortaya atıldığını gözlemliyoruz.”

“Bu nedenle, kamuoyu yanıltma ve gerçek dışı algı oluşturma amacı güden Narin Güran cinayeti ile ilgili ailemizin onuruna yönelik asılsız haber ve paylaşımlarda bulunan, soruşturmanın gizliliğini ihlal eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. 06.10.2024 tarihli ‘Narin Güran’ın babaevinde öldürüldüğü kesinleşti. DNA incelemesi ve daraltılmış HTS kayıtlarına ilişkin raporun soruşturma dosyasına geldiği’ şeklindeki haberlerin gerçek dışı olduğu, Cumhuriyet Başsavcılığı ile avukatlarımız arasında yapılan görüşmelerde belirtilmiştir. Dezenformasyonun önlenmesi için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına avukatlarımız aracılığıyla yaptığımız başvuruda, kamuoyunun yetkili makamlar tarafından bilgilendirilmesi talebimiz olumlu yanıt bulmasını bekliyoruz. Bu nedenle, kamuoyuna dayanaksız haber ve paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini saygıyla duyururuz.”

Narin Güran’ın Ölümü Üzerine Aile Açıklaması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!