1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Natilus’un Yeni Uçağı Horizon: Karbon Salınımını Azaltan Yenilikçi Tasarım

Natilus’un Yeni Uçağı Horizon: Karbon Salınımını Azaltan Yenilikçi Tasarım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Natilus’un Yenilikçi Uçağı: Horizon

Natilus'un Yenilikçi Uçağı: Horizon

Horizon, Natilus’un ticari havacılığın karbon salınımını azaltmayı hedefleyen çığır açıcı hiper verimli karma kanat gövdesi (BWB) uçak ailesinin önemli bir parçası olacağını duyurdu. Bu yenilikçi uçak, mevcut hava taşımacılığı çözümlerine kıyasla yarı yarıya daha az emisyon salınımı gerçekleştiriyor. Özellikle uzun mesafeli rotalarda, örneğin Los Angeles’tan Boston’a veya New York’tan Londra’ya olan transatlantik yolculuklarda, 200 yolcuyu kargo ile birlikte taşıma kapasitesine sahip.

MEVCUT UÇAKLARDAN ÇOK DAHA SESSİZ

Horizon, yüzde 30 daha az yakıt tüketimi sağlarken, sessiz motor tasarımı ve özelleştirilebilir kabin özellikleri ile de dikkat çekiyor. Mevcut uçak modellerine göre yüzde 25 daha hafif olan bu uçak, yolculara yüzde 40 daha fazla oturma alanı sunma avantajına sahip. Şirketin açıklamalarına göre, Horizon, mevcut uçaklardan çok daha sessiz bir çalışma performansı sergiliyor. Bu özellik, onu havaalanları için daha cazip bir alternatif haline getiriyor.

Natilus, 2030 yılına kadar bu hedeflere ulaşmayı planlıyor ve müşteri teslimatlarına ise 2050’lerin başında başlamayı hedefliyor.

Kaynak: Sözcü

Natilus’un Yeni Uçağı Horizon: Karbon Salınımını Azaltan Yenilikçi Tasarım
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!