1. Haberler
  2. Dünya
  3. NATO Genel Sekreteri Rutte: Kuzey Kore’nin Rusya’ya Asker Göndermesi Tehdit Oluşturuyor

NATO Genel Sekreteri Rutte: Kuzey Kore’nin Rusya’ya Asker Göndermesi Tehdit Oluşturuyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NATO Genel Sekreteri Rutte’den Kuzey Kore’nin Rusya’ya Asker Göndermesi Açıklaması

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Kuzey Koreli askerlerin savaşmak üzere Rusya’ya geldiğini doğrulayarak uluslararası güvenlik açısından önemli bir duruma dikkat çekti. Rutte, Kuzey Koreli askerlerin Rusya’nın ‘Kursk bölgesine konuşlandırılmasının’ Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in artan çaresizliğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Brüksel’deki NATO karargahında, Güney Koreli bir heyetle gerçekleştireceği görüşmeden önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rutte, Kuzey Kore’nin Rusya adına savaşacak askerler göndermesinin önemli sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Rutte, “Karşılığında Putin, Kuzey Kore’ye uluslararası yaptırımları aşmak için askeri teknoloji ve diğer destekleri sağlıyor” dedi.

Rutte, bu durumu değerlendirirken, “Kuzey Kore birliklerinin Kursk’a konuşlandırılması, aynı zamanda Putin’in artan çaresizliğinin bir işareti” ifadelerini kullandı. Genel Sekreter, Rusya’nın saldırılarını sürdürebilmesi için dış destek almasının gerekliliğine de dikkat çekti. “Rusya, mevcut saldırılarını dış destek olmadan sürdüremiyor,” şeklinde konuştu.

Bu asker sevkiyatının yalnızca Pasifik ülkeleri için değil, Avrupa’nın güvenliği için de büyük bir tehdit oluşturduğunu belirten Rutte, “NATO müttefikleri, özgür ve demokratik bir Ukrayna’yı desteklemeye devam edecek, çünkü Ukrayna’nın güvenliği bizim güvenliğimizdir” diye ekledi.

Rutte, bugünkü toplantısında müttefikleriyle Ukrayna’ya daha fazla yardım yapılmasını ve Kuzey Kore’nin savaşa dahil olmasının olası sonuçlarını masaya yatıracaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Sözcü

NATO Genel Sekreteri Rutte: Kuzey Kore’nin Rusya’ya Asker Göndermesi Tehdit Oluşturuyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!