1. Haberler
  2. Dünya
  3. Netanyahu ve Biden Arasında Kritik Telefon Görüşmesi: Gündemde Hangi Konular Vardı?

Netanyahu ve Biden Arasında Kritik Telefon Görüşmesi: Gündemde Hangi Konular Vardı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Netanyahu ve Biden’dan Önemli Telefon Görüşmesi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’a yönelik olası bir saldırı hazırlığı iddiaları gündemdeyken, ABD Başkanı Joe Biden ile kritik bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İsrail Başbakanlık Ofisi, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı paylaşımda, Netanyahu’nun ekibiyle birlikte Biden ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesini duyurdu ve bu anı ölümsüzleştiren bir fotoğraf paylaştı.

İsrail basınından elde edilen bilgilere göre, Netanyahu ile Biden arasında yapılan bu görüşme toplamda 50 dakika sürdü. Ancak, görüşmenin detaylarına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadığı dikkat çekiyor.

İsrail Nasıl Bir Yanıt Verecek?

İsrail’in Walla haber sitesi, Netanyahu ile Biden’ın görüşmesinin önemli bir gündem maddesinin, İran’ın olası bir füze saldırısına karşı İsrail’in vereceği yanıt olduğunu önceden bildirmişti. Haberde, iki liderin ayrıca İsrail’in Gazze Şeridi ve Lübnan’a yönelik olası askeri operasyonları da masaya yatıracağı ifade ediliyordu.

İki Ay Sonra İlk Görüşme

Bugünkü telefon görüşmesinin, aralarındaki gerilim ve soğukluk söylentilerine rağmen, Netanyahu ile Biden’ın yaklaşık iki ay sonra gerçekleştirdiği ilk görüşme olduğu bildirildi. Walla’ya konuşan ve kimliği açıklanmayan yetkililer, İsrail’in İran’a yönelik misillemesinin “önemli” olmasını beklediklerini dile getirdi. Bu kapsamda, İsrail’in İran’daki askeri hedeflere yönelik hava saldırıları düzenlemesinin yanı sıra, bir dizi suikast operasyonu da planlayabileceği iddia ediliyor.

Gallant’ın Ziyareti Ertelendi

Öte yandan, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın, bir günlük bir ziyaret için ABD’ye gitmeyi planladığı bildirilmişti. Ancak, Netanyahu’nun, Biden ile görüşmeden önce Gallant’ın Washington’a gitmesini istemediği öğrenildi. Bu gelişmenin ardından, Gallant’ın ABD ziyaretinin Netanyahu’nun talebi doğrultusunda belirsiz bir tarihe ertelendiği açıklandı.

Netanyahu ve Biden Arasında Kritik Telefon Görüşmesi: Gündemde Hangi Konular Vardı?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!