1. Haberler
  2. Dünya
  3. Netanyahu’dan UNIFIL’e Çekilme Talebi

Netanyahu’dan UNIFIL’e Çekilme Talebi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Başbakanı Netanyahu’dan UNIFIL’e Yönelik Açıklamalar

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin ordusunun Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü’ne (UNIFIL) yönelik saldırılarının ardından, bu barış gücünün Lübnan’ın güneyinden çekilmesini talep etti. Netanyahu, yayımladığı bir video mesajında, İsrail’in Lübnan’a yönelik askeri eylemleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres‘e hitap eden Netanyahu, UNIFIL güçlerinin Lübnan’ın güneyinde bulunan “Hizbullah kaleleri ve çatışma alanları”ndan derhal çıkarılması gerektiğini vurguladı. Başbakan, daha önce de İsrail ordusunun UNIFIL güçlerinin bölgeden çekilmesini talep ettiğini ve bu taleplerin reddedilmesinin UNIFIL askerlerini Hizbullah’ın “rehinesi” haline getirdiğini iddia etti.

UNIFIL, 10 Ekim’de İsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef alması sonucu iki barış gücü askerinin yaralandığını bildirmişti. 11 Ekim’de ise İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki Ras Nakura bölgesindeki UNIFIL komuta merkezinin ana girişini top mermisiyle hedef almış, ayrıca bir UNIFIL gözlem kulesi de “Merkava tankı” ile vurulmuştu. Bu saldırılarda iki askerin daha yaralandığı kaydedildi.

Bunun yanı sıra, birçok ülke İsrail’in UNIFIL güçlerine yönelik bu saldırılarını kınamış, uluslararası toplumda büyük bir tepkiye yol açmıştır. Ayrıca, İsrail ordusunun Lübnan ordusuna ait bir mevziyi hedef alması sonucunda iki Lübnan askeri hayatını kaybetmiştir.

Bu süreçte yaşananlar, bölgedeki gerilimi daha da artırmakta ve uluslararası barış gücü operasyonlarının etkinliğini sorgulatmaktadır.

Kaynak: Sözcü

Netanyahu’dan UNIFIL’e Çekilme Talebi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!