1. Haberler
  2. Dünya
  3. New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın İstifaları ve Rüşvet Skandalları

New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın İstifaları ve Rüşvet Skandalları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rüşvet skandallarıyla gündeme gelen New York şehri belediye başkanı Eric Adams‘ın Başkan Yardımcısı Sheena Wright, Salı günü görevinden istifa etti. Bu istifa, Adams’ın yakın çevresinden ayrılan yedinci isim oldu. Eric Adams, Türk toplumu da dahil olmak üzere birçok kişiden yasadışı hizmetler karşılığında rüşvet almakla suçlanıyor. New York’ta polis şefi olarak da görev yapan Adams, tüm bu iddiaları kesin bir dille reddetti.

Belediye merkezinde gerçekleştirilen basın toplantısında Adams, “Görevimi sonuna kadar yapacağım, ve tekrar seçilmek üzere aday olacağım” ifadesini kullandı. Açıklamasının devamında, “Hiç kimseye yasadışı veya uygunsuz bir şey yapmaya yönlendirmem. İnsanlara verdiğim tek yönlendirme, ‘yasalara uymaları’ önerisidir” dedi. Adams, istifa eden yardımcılarının yerine yeni isimler getireceğini ve birçok kişinin yönetime katılmaya hazır olduğunu belirtti.

TÜRK TOPLULUĞU SÖZCÜSÜ İSTİFA ETTİ

Eric Adams, 150 yıldır mahkeme karşısına sanık kürsüsünde çıkacak ilk New York belediye başkanı olma unvanını taşıyor. Marist Kitle Görüşü Enstitüsü’nün düzenlediği bir ankete göre, New York’lu yetişkinlerin %69’u Adams’ın istifa etmesini istiyor. Salı günü Manhattan’daki ABD Savcısı Damian Williams, savcıların Adams’ın kampanyasına yapılan yasadışı bağışlarla ilgili soruşturmasıyla bağlantılı olarak Muhamed Bahi hakkında tanık değiştirme ve delilleri yok etme suçlamalarıyla iddianame hazırlandığını duyurdu. The City adlı haber kaynağının bildirdiğine göre Bahi, Adams’ın kendisine verdiği Türk toplumu sözcüsü görevinden istifa etti.

New York Polisi, geçen ay istifa eden Başkan Yardımcısı Sheena Wright’ın evine bir baskın düzenlemiş ve tüm elektronik cihazlarına el koymuştu. İstifa edenler arasında şehrin polis şefi Edward Caban ve Toplum Güvenliği Başkan yardımcısı Philip Banks da yer almakta.

New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın İstifaları ve Rüşvet Skandalları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!