1. Haberler
  2. Spor
  3. Nijerya Milli Takımı’nın Libya’daki Maç İptali ve Sorunlar

Nijerya Milli Takımı’nın Libya’daki Maç İptali ve Sorunlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nijerya Milli Takımı’nın Libya’daki Maç İptali

Libya’nın doğusundaki Ibrık Havalimanı’nda 18 saat boyunca bekletilen Nijerya Milli Futbol Takımı, Bingazi’de gerçekleştirilecek olan maça çıkmama kararı alarak ülkeyi terk etti. Libya’nın resmi haber ajansı LANA’nın aktardığına göre, Nijerya Milli Takımı, 2025 Fas Afrika Uluslar Kupası elemeleri çerçevesinde yarın Bingazi’de Libya ile yapacağı karşılaşmadan çekildi. Nijeryalı futbolcuların, ülkelerine dönmek üzere Ibrık Havalimanı’ndan ayrıldığı bildirildi.

Havalimanı yetkilisi Celal Muheşhiş, yaptığı açıklamada Nijerya takımının Libya’da maç oynamayı reddettiğini ve geri dönme kararı aldıklarını dile getirdi. Libya medyasında yer alan haberlere göre, Libya Milli Takımı da 11 Ekim’de Afrika Uluslar Kupası ön elemeleri kapsamında Nijerya’da oynadığı maç öncesinde benzer bir kriz yaşamıştı.

Mütekabiliyet ilkesi gereği, Nijeryalı oyuncuların maçın oynanacağı Bingazi kentine 330 kilometre mesafedeki Ibrık Havalimanı’na indirildiği ifade edildi.

Nijerya Neden Maça Çıkmadı?

AFCON elemelerinin ikinci turunda Libya ile karşılaşmaya hazırlanan Nijerya Milli Takımı, beklenmedik sorunlarla karşılaştı. Başlangıçta Nijerya Futbol Federasyonu (NFF) tarafından ulaşım ve konaklama düzenlemeleri yapılan Bingazi’ye inecek olan takımın uçağı, varışlarına bir saat kala aniden rotasını değiştirdi. Nijerya kafilesi, karayoluyla Bingazi’ye iki saat mesafedeki küçük bir şehir olan Al Abraq’a yönlendirildi.

Al Abraq’ta büyük bir kaosla karşılaşan Nijerya takımı, Libya Futbol Federasyonu tarafından ne ulaşım ne de yemek hizmeti alabildi. Oyuncular ve teknik ekip, ev sahibi ülkeden hiçbir iletişim almadan saatlerce beklemek zorunda kaldı. Bu durum, futbolcuların moralini ciddi şekilde etkileyerek, hazırlıklarını sekteye uğrattı.

Durumun ciddiyetini fark eden NFF, takımı taşımak için acil olarak araçlar ayarlamaya çalıştı. Ancak bu beklenmedik yönlendirme, planları altüst etti ve kafilenin hedefi olan Bingazi’ye ulaşmak için hiçbir ulaşım imkânı olmadan havaalanında mahsur kalmasına neden oldu.

Yaşanan bu olaylar üzerine Süper Kartallar, boykot tehdidinde bulunarak tepkilerini dile getirdi. Ani sapma ve ev sahibi ülkenin ilgisizliği, takımın moralini olumsuz etkiledi ve maç hazırlıklarını ciddi şekilde aksattı.

Kaynak: Sözcü

Nijerya Milli Takımı’nın Libya’daki Maç İptali ve Sorunlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!