1. Haberler
  2. Dünya
  3. Norveç’in ABD’den Uçaksavar Füzesi Satın Alımı

Norveç’in ABD’den Uçaksavar Füzesi Satın Alımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Norveç, ABD’den yaklaşık 363 milyon dolar değerinde uçaksavar füzeleri satın alacağına dair duyuru yaptı. Norveç’te yayın yapan NRK radyosunun haberine göre, Oslo hükümeti, ABD’den AIM-120C-8 Gelişmiş Orta Menzilli Havadan Havaya Füze alımını gerçekleştirecek. Bu füzeler, Norveç’in F-35A savaş uçaklarının cephaneliğine de entegre edilebilecek.

Norveç Savunma Bakanı Bjorn Arild Gram, yaptığı açıklamada, bu satışın Norveç tarihinde tek seferde gerçekleştirilen en büyük silah alımlarından biri olduğunu vurguladı. Gram, yeni füzelerin Norveç’in hava saldırılarına karşı savunmasını güçlendireceğini belirterek, ülkenin güvenliğini artırmak adına önemli bir adım attıklarını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, daha önce 12 Haziran tarihinde Norveç’e yaklaşık 1,94 milyar dolar değerinde gelişmiş orta menzilli havadan havaya füzeler ve diğer askeri ekipmanların satışına onay vermişti. Bu durum, iki ülke arasındaki askeri iş birliğinin güçlendiğine dair önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Sözcü

Norveç’in ABD’den Uçaksavar Füzesi Satın Alımı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!