1. Haberler
  2. Dünya
  3. Norveç’te Buzda Boğulan 190 Ren Geyiği Olayı

Norveç’te Buzda Boğulan 190 Ren Geyiği Olayı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Norveç’te Trajik Ren Geyiği Olayı

Norveç’te, yazlık meralardan kışlık alanlara geçiş sırasında, Stuorrajávri Gölü’nün ince buzunun üzerinde yürüyen yaklaşık 190 ren geyiği, göle düşerek boğuldu. Bu olay, bölgedeki hayvanların güvenli geçişleri için ne kadar riskli bir süreçte olduklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

GEYİKLER TEST YAPILMADAN GEÇTİ

Kış aylarında, ren geyikleri genellikle donmuş nehirler ve göller üzerinden geçerek gidecekleri alanlara ulaşıyor. Geçiş öncesinde, sahipleri nehirde 6 santimetre kalınlığında güvenli bir buz tabakası bulmuşlardı. Ancak gölde, buz kalınlığını test etmeden ilerleyen hayvanlar, buzdaki tehlikeyi fark edemediler. Geyikler yolun ortasına geldiğinde, ince buz örtüsü kırıldı ve birçok ren geyiği suya düştü.

GEYİK SAYISI 200’E YAKLAŞTI

İtfaiye ekipleri, olayın başlangıcında 40 ölü ren geyiği buldu. Ancak son birkaç günde bu sayı giderek arttı. Pazartesi günü, ren geyiği sahipleri, itfaiyeciler ve doğa yöneticileri teknelerle gölde araştırma yapmaya devam etti. Yapılan incelemelerde neredeyse 200 ölü ren geyiği tespit edildi.

GEYİKLER SUDA YÜZEBİLİYOR

Ren geyikleri, genellikle su içerisinde iyi yüzebilmeleriyle bilinir ve soğuk suda uzun mesafeleri kat edebilirler. Ancak bir buz tabakasının altına girip hava deliği bulamazlarsa veya buzlu suda çok uzun süre kalırlarsa, bu durum hayati tehlike oluşturabilir. Bu olay, doğanın zorlu koşullarının hayvanlar üzerindeki etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Sözcü

Norveç’te Buzda Boğulan 190 Ren Geyiği Olayı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!