1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ogün Samast’ın Tahliyesi ve Yargı Süreci

Ogün Samast’ın Tahliyesi ve Yargı Süreci

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hrant Dink suikastının tetikçisi Ogün Samast, Bolu F Tipi Cezaevi’nden koşullu salıverilme kapsamında 15 Kasım 2023’te tahliye edilmiştir. Tahliyesinin hemen ardından, Samast hakkında ‘Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanmış ve 17 Kasım’da iddianame düzenlenmiştir.

İddianamede, Ogün Samast için toplamda 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edilmiştir. Bu gelişmelerin ardından, dosya, hukuki ve fiili irtibat nedeniyle İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi‘nde devam eden, Yasin Hayal ve Erhan Tuncel gibi sanıkların da yer aldığı 11 kişilik davayla birleştirilmiştir.

Ogün Samast, İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın 5’inci duruşmasına SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katılmak üzere Trabzon Adliyesi‘ne gelmiştir. Bu süreç, Dink suikastının ardından yaşanan olayların ve yargılamaların ne denli karmaşık ve dikkat çekici bir hal aldığını bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Kaynak: Sözcü

Ogün Samast’ın Tahliyesi ve Yargı Süreci
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!