1. Haberler
  2. Spor
  3. Okan Buruk, Elfsborg Maçı Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Okan Buruk, Elfsborg Maçı Sonrası Açıklamalarda Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi’nin 3. haftasında İsveç temsilcisi Elfsborg’u 4-3 mağlup ettikleri maçın ardından değerlendirmelerde bulundu. Buruk, maça başlamadan önce Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’ne (TUSAŞ) yönelik düzenlenen terör saldırısını kınayarak, “Bugün aldığımız çok kötü bir haberle sarsıldık. Uzun zamandır görmediğimiz terör saldırılarından birini yaşadık. Bu durumdan dolayı son derece üzgünüz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise en kısa sürede şifa diliyorum. İnşallah böyle olaylar bir daha yaşanmaz.” ifadelerini kullandı.

“Savunma Takımı Değiliz”

Buruk, Danimarkalı stoper Victor Nelsson‘un yokluğunda daha fazla gol yedikleri yönündeki eleştirilere yanıt vererek, “Bu bir ölçü değil. Kasımpaşa maçında Nelsson sahadaydı ama 3 gol yedik. Bu durum kesinlikle Nelsson ile ilgili değil. Hem ligde hem de Avrupa’da 3 gol ortalamasıyla devam eden Galatasaray, beni daha çok mutlu ediyor. Avrupa’da 3 maçta 9 gol attık. Bu bizim için önemli bir istatistik. Biz bir savunma takımı değiliz; elbette savunmaya önem veriyoruz ama bekleyen, kapanan bir hoca değilim. Son 2,5 yıldır hep önde, atak ve riskli bir oyun sergiledik ve bu oyunun karşılığını da her zaman aldık. Bu anlayışla devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Yediğimiz Goller Haricinde İyi İşler Yaptık”

Okan Buruk, maça 3-4-1-2 dizilişiyle hazırlandıklarını belirterek, “Rakibin 3-4-3 oynayacağını tahmin ediyorduk ve öyle de oldu. Genel planlarımızın hepsi tuttu. Yüzde 65 oranında topa sahip olduk. Çok fazla pozisyon ürettik ve gol attık; belki 8-9 gol atabilirdik. Ofansif anlamda çok iyi işler yaptık. İkinci yarıda kaptırdığımız top kalemizde gol oldu. Ardından şanssız bir penaltıyla maç 3-0’dan 3-2’ye gelince korkulu dakikalar yaşadık. Ancak dizilişimizi kaybetmedik, hem topa sahip olduk hem de hücumdaki aksiyonlarımızı sürdürdük. Sonunda maçı 4-3 kazanmayı başardık. Genel olarak oyundan dolayı mutluyum. Yediğimiz goller dışında çok iyi işler yaptık. İlk defa oynadığımız bu dizilişte başarılı olduğumuzu düşünüyorum; tek kötü noktamız 3 gol yememizdi.” diye ekledi.

Maçın genelinde başarılı olduklarını belirten Buruk, “Son bölümde yorgunluk nedeniyle yaptığımız hatalar bize pahalıya mal oldu. İlk yarıda rakibe pozisyon vermeden 3 gol attık. Bunu daha iyi bir şekilde sürdürebiliriz. Icardi’nin hareketliliği çok önemliydi; hem oyun kurdu, hem pas verdi, hem de gol attı. Savunmada da iyi bir performans sergiledi. Icardi açısından oldukça verimli bir maç oldu.” şeklinde konuştu.

“Beşiktaş Derbisinde Aynı Sistemi Kullanabiliriz”

Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında 28 Ekim Pazartesi günü oynayacakları Beşiktaş derbisine 3-4-1-2 sistemiyle çıkıp çıkmayacakları sorusuna, Buruk, “Bu sistemi kullanılabilir olarak görüyorum. Bu dizilişi bundan sonra da kullanacağız.” yanıtını verdi.

“Yediğimiz 3 Golde de Top Kayıpları Var”

Buruk, yedikleri 3 golün de top kayıpları sonrasında olduğunu vurgulayarak, “Maçın genelinde oyun üstünlüğü bizdeydi. Rakibe hiç oyunu vermedik. Yediğimiz 3 golde de top kayıpları var. Top kayıpları bazen yorgunluktan ya da pozisyon gereğinden kaynaklanabiliyor. Bir Avrupa kupası maçına göre ve bir İsveç takımına karşı istatistiksel olarak iyi işler yaptık. Çok fazla pozisyona girdik, ürettik ve gol attık.” dedi.

“Türk Takımları ile Avrupa Takımları Arasında Fark Yok”

Okan Buruk, Türk takımlarıyla Avrupa takımları arasında fiziksel bir kalite farkı olduğu görüşüne katılmadığını dile getirerek, “Türk takımları ile Avrupa takımları arasında bir fark olduğuna inanmıyorum. Her takıma karşı başa baş oynuyoruz. Geçen sezon Bayern Münih ve Manchester United’a karşı da başa baş mücadele ettik. Türkiye Ligi’nin ve Türk takımlarının güçlülüğüne inanıyorum. Sezon başları bizim için zor geçse de özellikle bu dönemlerde üstünlüğümüzü ortaya koyuyoruz. Bugün bir İsveç takımıyla karşılaştık; fiziksel olarak güçlü görünebilirler ama istatistiksel olarak her alanda onları geride bıraktık. Bu da bence Türk takımlarının ne kadar iyi ve güçlü olduğunu herkese gösteriyor.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: Sözcü

Okan Buruk, Elfsborg Maçı Sonrası Açıklamalarda Bulundu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!