1. Haberler
  2. Spor
  3. Okan Buruk’tan Canlı Yayında Önemli Açıklamalar

Okan Buruk’tan Canlı Yayında Önemli Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okan Buruk’tan Canlı Yayında Çarpıcı Açıklamalar

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, katıldığı canlı yayında futbol dünyasını ilgilendiren birçok konu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. TV 100’de Tümer Metin, Volkan Demirel ve Ümit Karan ile birlikte yer alan Buruk, sezonun başlangıcındaki zorlukları ve yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

Buruk, takımlarının sezona istediği gibi başlayamadığını belirterek, kadronun tam olarak hazır olmamasının Şampiyonlar Ligi’nden elenmelerine sebep olduğunu ifade etti. Bugün Young Boys ile karşılaşsalar, bu takımı oldukça rahat bir şekilde eleyeceklerini düşündüğünü vurguladı. Buruk’un açıklamaları şu şekilde oldu:

  • “Geriye dönsek, en çok üzüldüğüm konu Şampiyonlar Ligi’nde olamamamız. Avrupa Ligi’nde en şanslı görünen takım Tottenham. Onlarla yakında karşılaşacağız. Diğer takımlar birbirine oldukça yakın. Maç günü üstünlükler değişebilir. Bizim için burada iyi bir hedef var ve ben buna çok inanıyorum.”
  • “Rigas Skola maçında ana sorun konsantrasyon eksikliğiydi. Rakip takımın 50 bin seyircisi olması ve iyi bir atmosfer yaratması benim için daha çok işime geliyor. Bayern Münih ve Manchester United gibi büyük takımlara karşı oynamak; daha yeni Kadıköy’e gittik.”

Mourinho’ya Övgü

Buruk, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin önemine değinerek, rakip takımın teknik direktörü José Mourinho’nun dünya çapında bir isim olmasının kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi. Buruk, bu derbiyi kazanmanın kendileri için çok önemli bir hedef olduğunu ifade etti:

  • “Fenerbahçe’ye karşı kazanmak, bu tür maçların en üst seviyesidir. Bu maçlar ekstra motivasyon getiriyor. Derbilerde genel olarak iyi bir performans sergiliyoruz.”

Acun Ilıcalı’ya Yanıt

Okan Buruk, Acun Ilıcalı’nın kendisiyle ilgili yaptığı açıklamalara şaşırdığını belirtti. Bu durumu çok fazla önemsememesi gerektiğini ifade etti:

  • “Dışarıyı fazla takmamak gerekiyor. Bu yıl değil, her zaman olan bir şey. Büyük ve sansasyonel hakem hataları yaşanmadı. Televizyon programlarındaki tartışmaların, futbolun gelişimine katkı sağlamadığını düşünüyorum.”

Hakem Halil Umut Meler Hakkında

Buruk, hakem Halil Umut Meler ile arkadaş olmadığını, ancak kendisini çok başarılı bulduğunu vurguladı:

  • “Halil Umut Meler, Türkiye’nin en iyi hakemlerinden biri. Bir kez darp edildiğinde konuştum ama arkadaşım değil. Karakterli ve iyi bir insan. Kasımpaşa maçında hakem tehdit etmedim; göz göze gelmem gerektiğini düşünüyorum. Birçok hakem penaltı dedi ama ben kendi görüşümü söyledim.”

Kamp Sistemi Hakkında

Okan Buruk, takımın kamp sisteminin değiştiğini belirterek, geleneksel kamp uygulamalarından uzaklaştıklarını ifade etti:

  • “Benim geldiğimden beri kamp yapmıyoruz. Başakşehir’de kamp yapıyorduk ama artık maç günü toplanıyoruz. Aktivasyon yapıyoruz, öğle yemeği yiyorlar, dinleniyorlar. Maç toplantısı ve stadyumdan sonra kendi evlerinde uyuyorlar. Avrupa’da da direkt stadyuma gidiyorlar.”

Kaynak: Sözcü

Okan Buruk’tan Canlı Yayında Önemli Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!