1. Haberler
  2. Gündem
  3. Okulda Boğulma Tehlikesi: Öğretmenin Kahramanlığı

Okulda Boğulma Tehlikesi: Öğretmenin Kahramanlığı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olayın Geçmişi

Olayın Geçmişi

Tepebaşı ilçesi Şirintepe Mahallesi’nde yer alan Avukat Şahap Demirer İlkokulu’nda 3 Ekim Perşembe günü dikkat çekici bir olay gerçekleşti. 2-E sınıfında eğitim gören İzzettin Abdullah, iddialara göre okul bahçesinde tost yerken bir ekmek parçası nefes borusuna kaçtı. Nefes almakta zorlanan minik öğrenci, o gün bahçede nöbetçi öğretmen olan Renan Karabulut’a doğru koşmaya başladı.

Olayın Gelişimi

Öğrencisinin zor durumda olduğunu fark eden öğretmen Karabulut, hemen İzzettin Abdullah’ın yanına koştu. Öğrencisinin nefes borusuna bir şeyin takıldığını anlayan Renan Karabulut, 27 yıllık sağlık çalışanı olan eşinden öğrendiği Heimlich manevrasını soğukkanlılıkla uygulamaya başladı. Öğrencinin nefes borusuna takılan ekmeği kurtarmak için birkaç hamlede bulundu ve başarılı oldu. Öğretmen Karabulut, eşiyle birlikte böyle acil durum senaryolarını evde sık sık tartıştıklarını ve bu tür durumlarda nasıl hareket edecekleri konusunda antrenman yaptıklarını dile getirdi.

Teşekkürler ve Aile Ziyareti

Yaşanan olayın ardından oldukça korkan İzzettin Abdullah, durumu atlattıktan sonra öğretmeninin elini öperek ona teşekkür etti. Olayı öğrenen İzzettin’in ailesi, okulda öğretmeni ziyaret ederek çocuklarını kurtaran Renan Karabulut’a minnettarlıklarını iletti. Ayrıca öğrencinin kurtarılma anı, okulun güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Öğretmenin Anlatımı

Yaklaşık 26 yıldır sınıf öğretmenliği yapan 51 yaşındaki Renan Karabulut, olay ile ilgili şu şekilde konuştu:

  • “Bahçede nöbetçi öğretmendim. Üçüncü teneffüstü İzzettin, başka bir sınıftan panik içinde yanıma geldi. İlk başta durumu anlamaya çalıştım. Tostun nefes borusuna takıldığını fark edince, önce sırtına vurarak müdahale ettim.”
  • “O anda çözüm olamayınca aklıma hemen Heimlich manevrası geldi. O anda soğukkanlı olmaya çalıştım, bu zor bir durumdu. Heimlich manevrasını uygulayınca, şükürler olsun ki İzzettin’in nefes borusundaki yiyecek çıktı. Hemen ağzındaki yiyeceği temizleyip elini yüzünü yıkadık.”
  • “Kendisiyle konuşarak sorunun çözüldüğünü gördük ve normal ders işleyişine devam ettik. Benim eşim sağlıkçı, 27 yıllık ebe. Kendi aramızda hep böyle senaryoları konuşuyorduk. Sonuçta işimiz çocuklarla. Başımıza gelirse ne yaparız, nasıl davranırız diye eşim bana yöntem hakkında bilgi veriyordu.”
  • “İzzettin ile bu olayı ilk defa canlı olarak yaşadık. İnşallah tekrar gelmez ama çok şükür, İzzettin’i kazasız belasız kurtardık.”

“Şu anda bakanlığımız öğretmenlere yönelik ilk yardım kursları düzenlemekte. Öğretmenlerimiz bu konuda gerekli eğitimleri almakta. Kesinlikle her eğitimcinin, her öğretmenin Heimlich manevrası ve ilk yardıma dair eğitimler alması büyük fayda sağlayacaktır.”

İzzettin Abdullah’ın Anıları

2-E sınıfında okuyan İzzettin Abdullah ise yaşadığı olayı şu şekilde anlattı:

  • “Tost yerken boğazıma kaçtı. Sonra koşarak hocama gittim. Ancak koşmayı başaramadım, o beni gördü. Sonra bana koştu, ilk önce karnıma vurdu ve sırtıma bastı.”
  • “Sonra bir daha güçlü karnıma bastı. Ağzıma kaçanları çekip çıkarttık. Sonra yüzümü ve elimi yıkadım, öğretmenler odasına gittik.”
  • “Hocama, ‘Çok teşekkür ediyorum, seni çok seviyorum’ dedim ve elini öptüm. Ailem de öğretmenimle görüştü. Babam geldi, sonra tekrar öğretmenin yanına gittik ve bir daha elini öptüm.”

Okulda Boğulma Tehlikesi: Öğretmenin Kahramanlığı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!