1. Haberler
  2. Spor
  3. Oleksandr Aliyev Rusya’da Arananlar Listesine Alındı

Oleksandr Aliyev Rusya’da Arananlar Listesine Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oleksandr Aliyev’in Aranma Durumu

Eski Ukrayna milli futbolcusu Oleksandr Aliyev, Rusya İçişleri Bakanlığı’nın arananlar listesine alındı. Bakanlığın arama veritabanında, “Alexander Alexandrovich Aliev, 03.02.1985 doğumlu. Ceza Kanunu maddesi uyarınca aranıyor” ifadesi yer almakta. Ancak, Aliyev’in hangi ceza maddesi kapsamında arandığına dair spesifik bir bilgi verilmemiştir.

Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesi Moskova Şubesi, daha önce yaptığı açıklamada, Aliyev hakkında Ceza Kanunu’nun 205.2 maddesinin 2. bölümü (internet üzerinden terör faaliyetlerine yönelik halka açık çağrılar) uyarınca bir ceza davası açıldığını bildirmiştir. Müfettişlerin açıklamalarına göre, Aliyev, en geç 30 Ağustos tarihinde, video paylaşım platformlarından birinde Kursk bölgesinde terörist faaliyetlere çağrıda bulunduğu bir video yayınlamıştır.

Kariyeri boyunca Rusya’nın Lokomotiv Moskova ve Anzhi Mahaçkale takımlarında da forma giymiş olan Aliyev, şu anda ciddi terör suçlamalarıyla aranıyor. Bu durum, spor dünyasında büyük bir şaşkınlık yaratmış ve futbolseverler arasında geniş bir tartışma konusu olmuştur.

Kaynak: Sözcü

Oleksandr Aliyev Rusya’da Arananlar Listesine Alındı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!