1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ömer Çelik’ten TUSAŞ Saldırısına İlişkin Açıklamalar

Ömer Çelik’ten TUSAŞ Saldırısına İlişkin Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ömer Çelik’ten TUSAŞ Saldırısına Dair Açıklamalar

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TUSAŞ’a gerçekleştirilen saldırının sadece yerel dinamiklerden değil, aynı zamanda uluslararası gelişmelerden de etkilendiğini vurguladı. Çelik, terör örgütlerinin, belirli odaklar tarafından yönlendirilen katliam şebekeleri olarak kullanıldığını belirtti. Bu açıklamalar, Adana’nın Kozan ilçesinde düzenlenen AKP Kozan 8’inci Olağan İlçe Kongresi’nde yapıldı. Kongrede, İl Başkanı Ozan Gülaçtı, Adana milletvekilleri Sunay Karamık ve Abdullah Doğru, belediye başkanları ve ilçe teşkilatı da yer aldı.

“Birlik ve Beraberliğimizin Her Zamankinden Daha Kıymetli Olduğu Bir Dönemdeyiz”

Kongrede konuşan Çelik, bölgedeki barış ortamının giderek zorlaştığını ifade etti. Çelik, şöyle devam etti:

  • “Birliğimizin ve beraberliğimizin her zamankinden daha kıymetli olduğu bir dönemdeyiz. Dün itibarıyla İsrail’in İran’a yönelik saldırıları, Gazze’deki soykırım, Lübnan ve Suriye’ye yönelik tehditler ve ardından İran’a saldırılar, Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi arzımevut olarak adlandırılan hezeyan için adım adım ilerlemeye çalışıldığını gösteriyor.”
  • “Bu soykırım çetesi, bölgedeki halklara ve milletlere düşmanlık yaparak, saldırgan bir tutum sergilemeye devam ediyor. Olayların başlangıcında Cumhurbaşkanımız, ‘Bunlar bütün bölgeyi ateşe atacaklar, ateş çemberi haline getirecekler’ demişti ve bunun somut bir şekilde gerçekleştiğini görüyoruz.”

Devlet Bahçeli’nin Açıklamaları

Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin olayların ardından yaptığı açıklamaları da hatırlattı:

  • “Bahçeli, ‘Bu bir ara duraktır. İran’a saldırması, David koridorunu kurmak için ve bölgede Türkiye’ye musallat olmak için’ demiştir. Bu açıklamalar, etrafımızdaki gelişmelerin resmini net bir şekilde ortaya koymaktadır.”
  • “Bizim burada üzerimize düşen, ülkemizin istikrarını korumak ve Türkiye’nin güvenliğini sağlamak olmalıdır.”

“Bölgesel Savaş İhtimali Daha Çok Yoğunlaşacak”

Ömer Çelik, ilerleyen günlerde bölgedeki gerginliğin artacağını belirtti:

  • “Bölgesel bir savaş ihtimalinin daha da yoğunlaşacağını görüyoruz. Soykırım çetelerinin saldırganlıklarının artacağına şahit olacağız. Geçenlerde İsrail Maliye Bakanı, ‘Büyük bir İsrail kurmak istiyoruz’ şeklinde bir açıklamada bulundu. Bu, tüm bölge halklarını tehlikeye atan bir plandır.”
  • “Türkiye’nin gücünü ve birliğini korumak zorundayız.”

“Cumhurbaşkanımız İlk Günden İtibaren Duruşunu Ortaya Koydu”

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler’deki duruşunu da öne çıkardı:

  • “Cumhurbaşkanımız, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda ‘Dünya beşten büyüktür’ dediğinde, bu açıklama salonda şaşkınlıkla karşılandı. Ancak zaman geçtikçe, bu duruşu değiştirmeyen tek liderin Erdoğan olduğu anlaşılmıştır.”
  • “Bugün, birçok ülke Gazze’nin yanında durmazken, Cumhurbaşkanımız her zaman Filistinlilerin yanında olmuştur.”

“Şer Şebekelerine İnat Daha Çok Çalışacağız”

Çelik, TUSAŞ’a yapılan saldırının ardından çalışanların gösterdiği iradeye de dikkat çekti:

  • “Saldırının ardından, orada çalışanlarımızın, ‘Bu saldırılara inat daha çok çalışacağız’ dediklerini duymak hepimizi gururlandırdı.”
  • “Bu kongrede de o kardeşlerimizin sözünü tekrarlıyoruz: Şer şebekelerine inat, daha çok çalışacağız, daha çok gayret edeceğiz.”

Çelik, Türkiye’deki birliğin ve beraberliğin temel sütunlarının başında Cumhur İttifakı’nın duruşunun geldiğini sözlerine ekledi.

Ömer Çelik’ten TUSAŞ Saldırısına İlişkin Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!