1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ordu’da İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısına Cinsel İstismar İddiası

Ordu’da İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısına Cinsel İstismar İddiası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu’da Cinsel İstismar Skandalı

Ordu’daki Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde müdür yardımcısı K.Ç.’nin, 16 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiaları üzerine tutuklanması, eğitim camiasında büyük bir infial yarattı. Birgün’den Onur Durmuş’un haberine göre, tutuklu yargılanan K.Ç.’nin daha önce Ağrı’da görev yaptığı bir okulda da 12 çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla karşı karşıya kaldığı, ancak bu dosyada takipsizlik kararı verildiği belirtildi.

Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören 16 erkek öğrenci, K.Ç.’nin sözlü ve fiziksel istismara maruz kaldıklarını ifade ederek okul idaresine başvurdu. Öğrencilerden bazıları sadece sözlü istismar, bazıları ise hem sözlü hem de fiziksel istismar yaşadıklarını beyan etti. İfadelerinde, K.Ç.’nin özel bölgelerine dokunduğunu ve cinsel imalı söylemlerde bulunduğunu dile getirdiler.

Öğrencilerin şikayetleri üzerine, K.Ç. hakkında savcılık talimatıyla bir soruşturma başlatıldı. İlk olarak Aybastı Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlayan soruşturma, daha sonra Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. K.Ç., Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Ünye Cezaevi’ne gönderildi.

Eski Okulda da Taciz İddiasıyla Yargılanmış

K.Ç.’nin yaklaşık 5 aydır tutuklu yargılandığı süreçte, Ağrı’da görev yaptığı okulda da 12 öğrenciye cinsel istismardan suçlandığına dair bilgilerin ortaya çıktığı kaydedildi. BirGün’ün ulaştığı Aybastı Asliye Ceza Mahkemesi’nin yazdığı kararda, “K.Ç. hakkında benzer iddialardan dolayı Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir adli soruşturma dosyasının bulunduğu, bu dosyanın takipsizlik kararı ile sonuçlandığı” ifadeleri yer aldı. Mahkeme, K.Ç.’nin o dosyada da benzer savunmalar yaparak, okul idaresinin kendisine iftira attığını öne sürdüğünü belirtti.

Aybastı Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararında ayrıca, “Mağdurların daha sonra gelip beyanlarından vazgeçtiklerini bildirmeleri üzerine, şüpheli hakkında takipsizlik kararı verildiği, dosyanın incelemesinde mağdurların iddialarının benzer nitelikte olduğu, şaka adı altında şüphelinin mağdurlara cinsel amaçla istismar ettiği” bilgisi de yer aldı.

Cinsiyetçi Söylemleri Sebebiyle Başka Okula Gönderilmiş

Ağrı’daki soruşturmada takipsizlik kararı verilmesinin ardından, K.Ç.’nin Ordu’daki Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde göreve başladığı öğrenildi. Ancak, K.Ç.’nin 8 ay önce Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde müdür yardımcısı iken, “çocuklara cinsiyetçi ifadeler kullanma” gerekçesiyle okul idaresi tarafından Aybastı Anadolu Lisesi’ne gönderildiği de ortaya çıktı.

Kaynak: Sözcü

Ordu’da İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısına Cinsel İstismar İddiası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!