1. Haberler
  2. Eğitim
  3. ÖSYM Pazar Günü 4 Farklı Sınav Düzenleyecek

ÖSYM Pazar Günü 4 Farklı Sınav Düzenleyecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖSYM Tarafından Düzenlenecek Sınavlar

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), bu pazar günü toplamda 4 farklı sınav gerçekleştirecek. ÖSYM’den yapılan resmi açıklamaya göre, bu sınavlar şunlardır:

  • Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-DUS 2.Dönem)
  • Diş Hekimliği Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2024- STS Diş Hekimliği 2. Dönem)
  • Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-EUS)
  • Eczacılık Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Eczacılık)

Dikkat: Adaylar, sınav günü saat 10.00’dan sonra binalara alınmayacak ve tüm sınavlar saat 10.15’te başlayacaktır.

EUS ve STS Eczacılık sınavları, ÖSYM Ankara Elektronik Sınav Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, bu konuda şu açıklamayı yaptı:

“EUS ve STS Eczacılık, geçtiğimiz yıl ilk kez elektronik ortamda düzenlendi. Bu yıl da aynı şekilde elektronik ortamda uygulanacak. Bu sınavlarda adaylara 75 soru için toplam 110 dakika cevaplama süresi tanınacaktır. Bu iki sınava toplamda 721 aday başvuru yaptı.”

STS Diş Hekimliği sınavı Ankara’da, DUS 2. Dönem sınavı ise hem Ankara hem de İstanbul’da gerçekleştirilecektir. DUS 2. Dönem, Temel Bilimler ve Klinik Bilimler Testlerinden oluşmaktadır. DUS ve STS Diş Hekimliği sınavlarında adaylara toplamda 120 soru için 150 dakika süre verilecektir. Bu sınavlara 7 bin 892 aday katılmayı planlamaktadır.

Pazar günü yapılacak olan bu sınavlarda, emniyet dahil olmak üzere toplamda 1,174 görevli yer alacaktır. Ayrıca, DUS 2. Dönemde ek süre verilmesi uygun görülen adaylar, 30 dakika ilave sürelerini kullanabileceklerdir.

Öte yandan, kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı bulunmayan adaylar için il nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacaktır.

Kaynak: Sözcü

ÖSYM Pazar Günü 4 Farklı Sınav Düzenleyecek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!