1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel, Bebek Ölüm Soruşturmasını Değerlendirdi

Özgür Özel, Bebek Ölüm Soruşturmasını Değerlendirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgür Özel, Manisa’da Bebek Ölüm Soruşturmasını Değerlendirdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde, Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in düzenlediği “6. Ay Tanıtımı” toplantısına katıldı. Toplantıda, İstanbul’daki “Yenidoğan çetesi” soruşturmasına değinen Özel, bebek ölümlerinin toplumun hafızasından silinmeyeceğini, bu soruşturmaya karışan herkesin adalet önünde hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

“Söz Konusu Kişi CHP Üyesi Değil”

Özel, soruşturmada yer alan bir ismin CHP ile ilişkilendirilmesine dikkat çekerek, gerekli araştırmaları yaptıklarında söz konusu kişinin partilerinin üyesi olmadığını tespit ettiklerini belirtti. Ancak yine de, parti olarak bu konuda gereken hassasiyeti göstereceklerini ifade etti.

“Benzer Tablo Diyaliz Hastalarında da Ortaya Çıkabilir”

Soruşturmanın kapsamına da değinen Özel, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu olayda ihmalkâr davrandığını, denetim görevlerini yerine getirmekte yetersiz kaldıklarını ifade etti. Özel, benzer bir soruşturmanın başlatılması durumunda, diyaliz hastaları gibi farklı hastalık gruplarında da benzer sıkıntıların yaşanabileceğine dikkat çekti.

“Nasıl KHK ile El Konulduysa…”

Özel, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrası ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) dönemini hatırlatarak, bu süreçte FETÖ’ye ait mülklerin KHK ile devletleştirildiğini anımsattı. “Artık OHAL’e gerek yok, OHAL kanun yetkisini kullanalım. Eğer varsanız, zaten yeterli milletvekili sizde var. Bizim de 128 milletvekilimiz var. FETÖ’nün yaptırdığı hastane ve okullara nasıl KHK ile el konulduysa, bu işe bulaşan hastanelere salı günü Meclis’te hep beraber el koyalım.” dedi.

Toplantının sonunda Özel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in 18 yaşına basarak CHP’ye üye olan kızı Nehir Zeyrek’e parti rozetini taktı. Programda Ferdi Zeyrek de göreve geldiği günden bu yana yürüttükleri projeleri ve gerçekleştirdikleri çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

Kaynak: Sözcü

Özgür Özel, Bebek Ölüm Soruşturmasını Değerlendirdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!