1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel, Selahattin Demirtaş’ı Ziyaret Etti ve Türkiye’nin Sorunlarını Görüştü

Özgür Özel, Selahattin Demirtaş’ı Ziyaret Etti ve Türkiye’nin Sorunlarını Görüştü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgür Özel, Selahattin Demirtaş’ı Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı Edirne Cezaevi’nde ziyaret etti. Ziyaret öncesinde, Demirtaş’ın avukatları CHP liderine Demirtaş’ın son kitabını ve yazdığı önemli bir çağrı metnini teslim etti.

Özgür Özel, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, görüşmenin temel konularının Türkiye’nin mevcut sorunları olduğunu ifade etti. Özel, “Bu ziyaret, siyasi anlamı olan bir ziyarettir. İlk yüzyılda yapamadıklarımızı hep birlikte onaracağız. Demirtaş ile birlikte memleketimizin tüm sorunlarını ele aldık. Biz, Demirtaş ile adalet, ekonomik kriz ve bu sorunların nasıl aşılacağı üzerine derinlemesine konuştuk. Hukukun üstünlüğü ve iyi bir yönetimin gerekliliği üzerinde de durduk,” dedi.

Özgür Özel, ayrıca TBMM’nin önemine vurgu yaparak, “TBMM’nin dahil olmadığı bir karar olmayacak,” ifadesini kullandı.

Barış Konusunda Tüm Aktörler Önemli

Özel, barış konusu ele alınırken tüm aktörlerin çok önemli olduğunu, ancak Demirtaş’ın bu süreçteki öneminin altının çizilmesi gerektiğini belirtti. “Bahçeli’nin Erdoğan’a yaptıklarıyla ilgili söylediklerini biliyorsunuz. Kimse siyasi kaygılarla bu tür şeyler yapmasın,” dedi. Özgür Özel, Demirtaş ile yaptıkları görüşmelerin Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda doğru adımlar atılması gerektiği konusunda mutabık kaldıklarını belirtti. “Gurur duyacağımız bir pozisyonda olacağımızdan emin olun,” diye ekledi.

FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen Üzerine Değerlendirmeler

FETÖ’nün lideri Fethullah Gülen’in ölümü üzerine de konuşan Özgür Özel, “Kişiler öldüğünde öbür dünyaya veballe gidiyorsa, herhalde bu dünyadan en büyük veballe giden kişi Fethullah Gülen’dir. Hesabını yargı önünde vermesini isterdik, olmadı. Ancak zannetmeyin ki o ölünce her şey bitti; arkasında bıraktıkları var. Devletin her noktasına sızmış bir terör örgütünden bahsediyoruz. Sadece kurucusu öldü, örgüt hala ortada duruyor,” dedi.

Demirtaş’tan Gelen Mesajlar

Özgür Özel, Demirtaş’ın kendisine bir çağrı metni verdiğini belirterek, “Toplumsal barış için kadına şiddetin durdurulması gerektiğini ve hepimizin bunun için çabalaması gerektiğini vurguluyor. Bana son kitabını hediye etti, orada ‘içimizdeki erkek’ konusunu ele alıyor. Türkiye’de insanlar birbirini sevdikçe ve toplumsal barışı içselleştirdikçe, -nasıl 100 yıl önce çok güzel olmuştu- yine çok güzel olacak,” şeklinde konuştu.

Özel’in Diğer Açıklamaları

FETÖ ile ilgili değerlendirmelerini sürdüren Özgür Özel, “Kamulaştıralım o hastaneleri; hastanesinde bir bebeğin hayatıyla oynayarak zenginleşenler, bunları yapmanın sonuçlarını görsün,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, CHP milletvekili Sayın Kaboğlu’nun açıklamalarını değerlendiren Özgür Özel, “Sayın Kaboğlu’nun açıklamaları kendisini ve kurumunu bağlar. Anladığım kadarıyla teknik bir değerlendirme yapmış. CHP’nin ilk dört madde hakkındaki duruşu ve tavrı ortadadır,” dedi.

Kaynak: Sözcü

Özgür Özel, Selahattin Demirtaş’ı Ziyaret Etti ve Türkiye’nin Sorunlarını Görüştü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!