1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Özgür Özel’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgür Özel’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye’nin demokrasi, hukuk devleti ve laiklik ilkelerinin zedelenmiş bir dönemde olduğunu belirterek, “Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine sadık kalarak, ülkemizi 86 milyon yurttaşımızın her biri için daha yaşanabilir bir hale getirmek ve çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaştırmak en önemli sorumluluğumuzdur” dedi.

“CUMHURİYETİMİZ DİMDİK AYAKTA”

Özel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

  • Cumhuriyetimizin temelleri o kadar sağlamdır ki, geride kalan 101 yıl içinde, kuruluş felsefesinden sapma girişimlerine, terör saldırılarına ve birçok darbe ile darbe girişimine maruz kalmış olmasına rağmen, Cumhuriyetimiz dimdik ayaktadır. Ne Cumhuriyetimiz ne de yurttaşlarımız teröre teslim olmamış ve asla olmayacaktır.
  • Bu vesileyle, 23 Ekim’de Ankara’da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Teröre boyun eğmemek adına, tüm yurttaşlarımızı Cumhuriyetimizin 1. yılında olduğu gibi, 100. yılında olduğu gibi, 101. yılında da Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşamaya davet ediyorum.
  • Cumhuriyetimizi seven ve ileriye taşımak isteyen, kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına ve en büyük eserine sahip çıkma azminde olan tüm yurttaşlarımızı, bulundukları illerde ve ilçelerdeki kutlamalara katılmaya çağırıyorum.
  • 101 yıl sonra, bizlere ‘Kimsesizlerin kimsesi’ olma amacıyla kurulmuş Cumhuriyetimizin sosyal hukuk devleti niteliklerini güçlendirmek için, kurucu kadrolarımız gibi durmaksızın çalışmak en önemli görevimizdir.

“DEMOKRASİMİZİN, LAİKLİK İLKESİNİN YARA ALDIĞI BİR DÖNEMDE…”

Özel, “Demokrasinin, hukuk devletinin ve laiklik ilkesinin yara aldığı bir dönemde, Cumhuriyetimizin temellerinden sapmadan, 86 milyon yurttaşımız için daha yaşanabilir bir ülke inşa etme ve çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma hedefimizi sürdürmek en önemli görevimizdir” dedi.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitleri saygı ve rahmetle anarak, tüm yurttaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutladı.

Kaynak: Sözcü

Özgür Özel’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!