1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel’in CHP Grup Toplantısındaki Açıklamaları

Özgür Özel’in CHP Grup Toplantısındaki Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgür Özel’in Grup Toplantısı Açıklamaları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Özel, konuşmasında dikkat çeken bazı başlıkları özetle şu şekilde ifade etti:

■ İKTİDAR, KADINLARI VE ÇOCUKLARI KORUYAMAZKEN…

Bu yılın ilk 9 ayında 295 kadın, çeşitli nedenlerle hayatını kaybetti. İktidar, kadınlarımızı ve çocuklarımızı koruyamamış olmasının yanı sıra, bu konuda daha önce atılan olumlu adımlardan da geri adımlar atmaktadır. Bu durum, toplumsal bir yara haline dönüşmüştür.

■ İDDİALARA NET CEVAP VERDİ:

1993’ün Nisan ayından bu yana beraber olduğum, üniversite arkadaşım ve biricik kızımın annesi hakkında, boşanma davası açtığına dair asılsız iddialar ortaya atıldı. Bu duruma inanamadım ve bununla sınırlı kalmayarak, birtakım yalanların uydurulmasına da tanıklık ettim.

■ ATATÜRK’E VERDİĞİM SÖZ OLMASAYDI…

Gülşah Durbay, Cumhuriyet tarihimizde kazanamadığımız muhafazakar kodları en güçlü ilçe olan Şehzadeler’de, dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile aslan gibi bir zafer elde etti. Bu kadar ahlaksızlık, çirkinlik ve kötülüğe karşı, Atatürk’e verdiğim söz olmasa, ‘Lanet olsun size’ deyip başka bir şey yapmayı düşünecektim.

■ O EVLADIMIZ BİZİM:

Şimdi geri döndüler ve Gülşah’ın hastanede yattığı günleri, ahlaksız bir iftiraya dönüştürdüler. Gülşah, çocukluğundan beri bağırsak hastasıdır. Bu durumu en yakından takip eden kişi benim ve eczacı olan eşimdir. Onu sahipleniyoruz; evladımız bizimdir.

■ ALNINIZI KARIŞLAMAZSAM NAMERDİM:

Oyuna gelmemizi bekliyorlar. ‘Eğer bir kadın bir yere geldiyse ve bildiğiniz bir bağı yoksa, gayri ahlaki bir şey vardır’ gibi yaklaşımları kabul etmiyorum. Hiçbir CHP’li kadına bunu dedirtmem, dedirtmeyeceğiz. Eğer bu partiye dışarıdan saldıranlara bir adım geri atarsak, namerdiz. Partili olmadığı halde, bir yerden yüz bulup, bir konjonktürden fırsat yakalayan sahtekarlar, alnınızı karışlamazsam namerdim. Ne Gülşahımızı feda ederiz, ne de sizden korkarız. Ben Özgür Özel varım. Cürmünüz kadar yer yakarsanız. Hodri meydan, neyiniz varsa dökün.

‘Bilmediğimiz hiçbir şeyi söylemediler’

CHP lideri Özgür Özel, dün TBMM Genel Kurulu’nda İsrail’e ilişkin yapılan kapalı oturumun ardından, “Bütün grup ve Meclis pür dikkat dinledi. Ancak akşam haber kanallarında dış politika ve askeri strateji konuşanların verdiği bilgilerden bir fazlası söylenmedi. Bilmediğimiz hiçbir şeyi söylemediler. Anlattıklarının özeti şu: Türkiye, Erdoğan’ın söylediklerinden endişe etmesin. Bugünden yarına Türkiye’ye saldıracaklarına dair hiçbir şey yok. Gündem değiştirmek için manipülasyon yapıyorlar. Herkes, İsrail’in Türkiye’ye saldırmasını çılgınlık olarak görüyor; bu olasılık bile değil. Buradan korku üretiyorlar” dedi.

Muğla’da Seçim Kampı

CHP lideri Özgür Özel, partinin örgütünü seçim kampına almayı planlıyor. Seçim hazırlıklarının detaylı şekilde ele alınacağı il başkanları toplantısının 11-13 Ekim tarihleri arasında Muğla’da gerçekleştirilmesi bekleniyor. Özel’in 81 il başkanıyla yapacağı toplantıda kritik kararların alınması ve önümüzdeki dönemin yol haritasının belirlenmesi hedefleniyor.

‘Ayağa Kalkma’ Olumlu Bulundu

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara – CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’te CHP’liler tarafından ayakta karşılanmasının kamuoyundaki yansımalarını ölçmek için bir anket yaptı. Elde edilen verilere göre, vatandaşların yüzde 70 oranında bu kararı olumlu bulduğu, AK Parti seçmeninin bu oranının yüzde 92, MHP seçmeninin ise yüzde 95 seviyesine ulaştığı bildirildi. Olumsuz görüş belirten CHP seçmeni oranının ise yaklaşık yüzde 30 civarında olduğu ifade edildi.

Nimet Özdemir CHP’ye Katıldı

Grup toplantısında, İYİ Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir’in CHP’ye katıldığı duyuruldu. Bu katılımla birlikte CHP’nin milletvekili sayısı 128’e yükseldi. Ayrıca, Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin de CHP’ye katılanlar arasında yer aldı.

Özgür Özel’in CHP Grup Toplantısındaki Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!