1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel’in Diyarbakır Ziyareti ve Kürt Sorununa İlişkin Değerlendirmeleri

Özgür Özel’in Diyarbakır Ziyareti ve Kürt Sorununa İlişkin Değerlendirmeleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgür Özel’in Diyarbakır Temasları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, altı günde altı ile gerçekleştireceği Doğu ve Güneydoğu Anadolu ziyareti kapsamında, dün akşam Diyarbakır’a ulaştı. Bugün Gazi Caddesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştiren Özel, burada Sur ilçesi Melikahmet Mahallesi Muhtarı Ali Kızgın ile bir araya geldi.

Kızgın, Özel’e mahallesindeki 524 yurttaşın yer aldığı “fakir listesi”ni göstererek, “Senin gelişin bizim için moral oldu. Ama benim sana sormak istediğim bir şey var. Selahattin Bey’in yanına gittin. Başkanımızın durumu nasıldı, morale ihtiyacı var mıydı, bunu öğrenmek istiyorum bir muhtar olarak?” dedi. Ayrıca, mevcut hükümetin olmamasına rağmen CHP’nin en büyük muhalefet partisi olduğunu vurgulayarak, “Özellikle en çok çektiğimiz konu ekonomi. 524 kişinin bir muhtara müracaat ettiği bir durum. Gerçekten bu süreç böyle devam ederse büyük sıkıntılar yaşayacağız.” şeklinde konuştu.

Kızgın, muhtarlar olarak yaşadıkları zorlukları da dile getirerek, “Aldığımız asgari ücretle geçinmemiz mümkün değil. Bu durumu sizin inisiyatifinize bırakıyorum,” dedi. Özel ise, “Selahattin Bey’in yanına gittim. Hem onu hem Selçuk Mızraklı’yı ziyaret ettim. İkisi de gayet iyi. Buralara geleceğimi biliyorlar,” diyerek, her iki ismin de sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade etti.

Özel, Selahattin Demirtaş’ın kendisine, “Burada sürekli çalışıyorum” dediğini ve günde 10-12 saat çalıştığını aktardı. Ayrıca, “O kadar çok çalıştım ki hapis yatmadım, dolmadı ondan çıkamıyorum herhalde” diyerek, selamlarını iletti,” diye ekledi.

Bir vatandaşın “İşsizlik ile ilgili projeleriniz var mı?” sorusuna yanıt veren Özel, “Tabii ki projemiz var. Ancak bunu hayata geçirmek için belediyeye ya da iktidara sahip olmak gerekiyor,” dedi. Vatandaşın bölgenin turizm potansiyeliyle ilgili konuşması üzerine ise, “Toledo projesini ben verdim; maalesef hayata geçirilemedi,” cevabını verdi.

Kürt Sorununa İlişkin Değerlendirmeler

Kürt Sorununa İlişkin Değerlendirmeler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Öcalan’ çağrısı ile ilgili olarak, “Bugün Cumhur İttifakı’nın Kürtlerin sorunlarını görmediği, gündeme almadığı bir süreçteyiz. Bu durum son derece riskli ve tehlikeler barındırmaktadır,” değerlendirmesini yaptı. Diyarbakır Havaalanı’nda partililer tarafından karşılanan Özel, karşılama sırasında Kürtçe şarkıların çalındığını belirtti.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a Edirne Cezaevi’nde yaptığı ziyarete değinen Özel, “Demirtaş’ın yaptığı çağrı metninin her kelimesine katılıyorum. Altını imzalıyorum,” dedi. Özel’in konuşmasından bazı başlıklar ise şöyle:

  • “İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması, devleti kadınların arkasından çekmiştir. Kadın cinayetlerinin artış sebebi, iradenin ortaya konuluş biçimindeki aksaklıktır.”
  • “Cinayetin kimin işlediği iddianamede yok. Bu cinayetin işlenme sebebi, 8 yaşındaki çocuğun neden katledildiği belirsiz.”
  • “Tayyip Bey, seçimden önce verdiği sözleri tutmuyor.”
  • “Bahçeli’nin açıklamalarıyla önemli bir eşikteyiz. Biz meseleye şuradan bakıyoruz: Bahçeli’nin sözü sadece bir kişinin özgürlüğü ile ilgili değil, Türkiye’deki Kürt sorununu yok saymakla ilgili.”

Özel, sözlerine devam ederek, “Kürt sorunu olup olmadığına Kürtler karar verir. Devletin karar vermesi yeterli değildir. Kürtlerin sorunları, Kürtler ‘sorun kalmadı’ diyene kadar vardır ve çözülmesi gerekir,” dedi. Ayrıca, “Kürtlerin yaşadığı sorunların yalnızca bir kişinin Meclis’te konuşmasıyla değil, 86 milyonun temsilcilerinin parlamentoda konuşmasıyla çözülecektir,” ifadelerini kullandı.

Son olarak, “Diyarbakır’daki iyi niyeti ve endişeyi görüyoruz. Bu süreçte dikkatli olmalıyız, çünkü bir önceki başarısızlık çok daha büyük sonuçlar doğurabilir,” diyerek, Türkiye’deki sorunların çözümünde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Sözcü

Özgür Özel’in Diyarbakır Ziyareti ve Kürt Sorununa İlişkin Değerlendirmeleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir