1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel’in TBMM Grup Toplantısında Kadına Yönelik Şiddet ve İstanbul Sözleşmesi Vurgusu

Özgür Özel’in TBMM Grup Toplantısında Kadına Yönelik Şiddet ve İstanbul Sözleşmesi Vurgusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgür Özel’in TBMM Grup Toplantısındaki Açıklamaları

Özgür Özel, partisinin yeni yasama döneminin ilk TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda, Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katılan eski İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir ve bağımsız Edirne Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin’e rozet takarak, yeni üyeleri partiye hoş geldin dedi.

Özel, son dönemde artan kadın cinayetleri ve şiddet olaylarına dikkat çekti. 2024 yılının ilk 9 ayında yaşanan şiddet olayları sonucunda 295 kadının hayatını kaybettiğini vurguladı. Özel, “Ülkemizdeki kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet, bir tesadüf değil, bu düzenin ürettiği bir sorundur” ifadesini kullandı. Özellikle, İkbal ve Ayşenur’un katledilmesinin ardından yapılan yorumların toplumdaki algıyı nasıl etkilediğini eleştirdi. Özel, “Toplum bu hale nasıl geldi? Bu canileri yaratan koşullar nedir? Bu siyasi rejim, kadınları eşit görmüyor. Kadınları korumakta yetersiz kalıyor” dedi.

İstanbul Sözleşmesi’ne Dönüş

Özel, İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesi gerektiğini belirtti. “Kadına yönelik şiddetle mücadelede caydırıcılığın artması, şiddet oranlarını düşürecektir” dedi. Özel, “Her gün bir cinayet işlenirken, bu durumun nedeni, İstanbul Sözleşmesinden tek imzayla çıkılmasıdır” şeklinde konuştu.

Kapalı Oturumda Söylenmeyenler

TBMM’nin İsrail ile ilgili gerçekleştireceği kapalı oturuma da değinen Özel, geçmişteki deneyimlere atıfta bulunarak, “İçeride söylenmeyeni burada ifşa ederiz. Güvenlik kaygıları üzerinden yapılan manipülasyonlara dikkat etmeliyiz” dedi.

Ekrem İmamoğlu Davası

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili yürütülen dava sürecini değerlendiren Özel, “Bu dava, Türk milletinin seçme hakkına yönelik bir saldırıdır” ifadesini kullandı. “Bu tür kumpasları çok gördük. Ancak, bu meseleye parti birlikteliği ile yaklaşmalıyız” dedi.

Ahlaksız İftiralar

Özel, özel hayatı ile ilgili gündeme gelen iddialara yanıt verdi. “Bu seçimde Manisa’da kimseyi küstürmeden yüzde 59 oy aldık. Hakkında yapılan asılsız haberleri, ahlaksız bir iftiraya dönüştürmeye çalışıyorlar” diyerek, bu tür saldırıların iktidarın çaresizliğinden kaynaklandığını vurguladı.

Özel, sözlerini şu şekilde tamamladı: “CHP, kara propaganda yapmaz; bu tür saldırılarla diz çökeceğimizi sananlar yanılıyor. Biz iktidarı, cesaretimizle, onurumuzla, temizliğimizle yeneceğiz. Hodri meydan, ne varsa ortaya koyun!”

Özgür Özel’in TBMM Grup Toplantısında Kadına Yönelik Şiddet ve İstanbul Sözleşmesi Vurgusu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!