1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Özlem Görünüş’ün Kadın Girişimciliği ve Kurutulmuş Peynir Üretimi

Özlem Görünüş’ün Kadın Girişimciliği ve Kurutulmuş Peynir Üretimi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özlem Görünüş’ün Girişimcilik Hikayesi

Özlem Görünüş'ün Girişimcilik Hikayesi

Üç çocuk annesi Özlem Görünüş, kadın girişimciliğini desteklemek amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası ve İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın ortaklığında kurulan Kadın Girişimci Destek Merkezi’nde kurutulmuş peynir üretimine adım attı. Arkadaşlarının önerisiyle bu yola çıkan Görünüş, girişimci ruhuyla dikkat çekiyor.

ABD’YE İHRACATTA BAŞARI SAĞLADI

Kurutulmuş peynirin yurtdışında büyük bir ilgi gördüğünü öğrenen Görünüş, yaptığı özverili çalışmalar sonucunda Amerika Birleşik Devletleri’ne ürün satışı gerçekleştirmeyi başardı. Beş kadın arkadaşıyla birlikte üretim yaparak, sadece 2,5 ayda tam 8 ton kurutulmuş peynir ihraç etti. Üretim sürecini detaylandıran Görünüş, besicilerden temin ettikleri sütü mayalayıp süzdükten sonra, makinelerle küçük toplar haline getirdiklerini ve ardından tepsilerde kurutmaya bıraktıklarını ifade etti. Kurutma işlemi tamamlandıktan sonra peynirler, paketlenerek satışa sunulmaya hazır hale getiriliyor.

YEMEKLER VE SOSLARDA KULLANILIYOR

Yaklaşık 20 kilogram sütten 1 kilogram kurutulmuş peynir elde ettiklerini belirten Görünüş, bu süreçte elde ettikleri ürünlerin çok yönlü kullanımına da değindi. “2,5 aydır kurutulmuş peynir üretiyorum. Kurutma, Türk mutfağına özgü bir ürün ama günümüzde fazla üretilmediği için, yurtdışında özellikle büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Biz de Amerika’ya gönderiyoruz. Kurutulmuş peynir, protein ve kalsiyum açısından zengin, uzun ömürlü bir atıştırmalık. Aynı zamanda çorbalarda, yemeklerde, soslarda, özellikle makarna soslarında ve meze olarak da tüketilen bir ürün. Ürünlerimizin Amerika’ya ulaşması, hem bizim hem de ülkemiz için büyük bir başarı anlamına geliyor. Ayrıca istihdam açısından da önemli katkılar sağlıyoruz. Ev ekonomisine destek olabiliyorum. Üç çocuk annesiyim, hem çalışıyorum hem de çocuklarıma bakıyorum.”

HEDEF AVRUPA VE ASYA PAZARI

Görünüş, gelecekte kurutulmuş peynir üretimini Avrupa ve Asya pazarlarına da ihraç etmeyi hedeflediğini belirtti. Bu hedef doğrultusunda çalışmaya devam ediyor ve kadın girişimciliğine olan katkısını artırmayı amaçlıyor.

Kaynak: Sözcü

Özlem Görünüş’ün Kadın Girişimciliği ve Kurutulmuş Peynir Üretimi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!