1. Haberler
  2. Dünya
  3. Papa Francis’ten Orta Doğu ve Ukrayna İçin Barış Çağrısı

Papa Francis’ten Orta Doğu ve Ukrayna İçin Barış Çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Papa Francis’ten Orta Doğu ve Ukrayna’ya Dair Açıklamalar

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, Orta Doğu’daki gelişmeleri büyük bir endişeyle izlediğini ifade ederek, bu bölgede Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü’ne saygı gösterilmesi çağrısında bulundu. Vatikan’da, Aziz Petrus Meydanı’na bakan ofisinin penceresinden geleneksel pazar duasını gerçekleştiren Papa, duanın ardından yaptığı konuşmada, Orta Doğu ve Ukrayna’ya dair önemli mesajlar paylaştı.

Papa Francis, özellikle İsrail’in Gazze ve Lübnan’daki saldırılarına ve son olarak BM Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) askerlerine yönelik açılan ateşlere dikkat çekerek, “Orta Doğu’da yaşananları endişeyle takip etmeye devam ediyorum. Bir kez daha tüm cephelerde derhal ateşkes talebinde bulunuyorum. Barışı sağlamak için diplomasi ve diyalog yollarını izlememiz son derece önemlidir.” dedi. Papa, Filistin, İsrail ve Lübnan’daki tüm halklara duyduğu yakınlığı vurgulayarak, burada BM barışı koruma güçlerine saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, “Tüm mağdurlar, yerinden edilenler ve rehineler için dua ediyorum.” ifadesini kullandı.

Rusya-Ukrayna savaşına da değinen Papa Francis, yaklaşan kış koşullarını hatırlatarak, “Ukraynalıların soğuktan ölmemesi için çağrımı yapıyorum. Sivil halkı fazlasıyla etkileyen hava saldırlarının derhal durması gerekiyor. Masumların öldürülmesi durmalı.” dedi.

Bu açıklamalar, Papa Francis’in barış ve insani değerler konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Papa Francis’ten Orta Doğu ve Ukrayna İçin Barış Çağrısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!