1. Haberler
  2. Gündem
  3. Pendik Belediyesi’nin 1 Milyar TL’lik Yavru Sarayı Skandalı

Pendik Belediyesi’nin 1 Milyar TL’lik Yavru Sarayı Skandalı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pendik Belediyesi’nin Yavru Sarayı: 1 Milyar TL’lik Skandal

Birgün’den Mustafa Arı’nın haberine göre; Pendik Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Ahmet Cin’in, 2021 yılından bu yana inşa ettirdiği “Pendik Belediyesi Ana Hizmet Binası” adı altında yükselen yavru sarayın maliyetinin tam olarak 1 milyar TL olduğu ortaya çıktı. Bu süreçte Pendik Belediyesi, belediye binası için toplamda üç ayrı ihale gerçekleştirdi. İlk ihale 2021 yılında 136 milyon 250 bin TL bedelle yapılırken, 2023’te gerçekleştirilen ikinci ihale ise 289 milyon TL’lik bir sözleşmeyle sonuçlandı. 10 Ekim 2024 tarihinde düzenlenen üçüncü ihalenin sonuçları ise henüz açıklanmadı.

2025’TE TAMAMLANACAK

Belediye binasına harcanan 1 milyar TL’lik bütçeye tepki gösteren Pendik Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Avukat Onur Uğurdan, “Yeni belediye binasının yapım süreci ve maliyetleri tam anlamıyla bir skandaldır. İlk olarak 2021 yılında 136 milyon 250 bin TL bedelle ‘anahtar teslim götürü bedel’ şeklinde ihale edilen proje, yüklenici firmanın işi tamamlayamaması üzerine feshedildi. Ardından aynı proje, belediyenin kendi iştiraki olan Penyapsan’a 289 milyon TL bedelle verildi. Ancak bu da yeterli olmamış olacak ki Performans Programı’nda binanın tamamlanması için 2025 yılı hedeflenmiş ve toplam maliyetin 1 milyar TL olduğu belirtilmiştir” dedi.

İSRAF BELEDİYECİLİĞİ

Uğurdan, “Bu maliyet artışı ve projenin sürekli ertelenmesi, kamu kaynaklarının nasıl israf edildiğinin açık bir göstergesidir” diyerek sözlerine devam etti: “Vatandaşın vergileriyle finanse edilen bu projede şeffaflık ve hesap verebilirlikten eser yoktur. Maliyetlerin neredeyse on katına çıkması, belediyenin finansal yönetimindeki ciddi zafiyetleri ortaya koymaktadır. Pendik gibi sosyo ekonomik seviyesi düşük, nüfusu yüksek olan bir ilçe için tabiri caizse bir saray inşa etmek açık ve net şekilde israf belediyeciliğinin bir örneğidir. Özellikle emeklilerimiz ve öğrenci kardeşlerimiz için birçok faydalı yatırımlar yapılabilecekken, bu denli büyük bir bütçenin binaya harcanması halktan kopukluğun en büyük göstergesidir.”

Uğurdan, son yerel seçim çalışmalarında da bu halktan kopukluğun açıkça görüldüğünü belirterek, “Pendik’te pazarlara dahi inemediler, halkla bir araya gelmekten imtina ettiler. Dolayısıyla biz bu sözde itibardan tasarruf olmaz yaklaşımına karşıyız” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

Pendik Belediyesi’nin 1 Milyar TL’lik Yavru Sarayı Skandalı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!