1. Haberler
  2. Gündem
  3. PKK Saldırısı Sonrası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tartışmaları

PKK Saldırısı Sonrası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tartışmaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PKK’lı Teröristlerin Saldırısı ve 29 Ekim Tartışmaları

Çarşamba günü Ankara’da meydana gelen trajik bir olayda, PKK’lı teröristler Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) merkezine saldırı düzenledi. Bu saldırı sonucunda beş vatandaşımız hayatını kaybederken, 22 kişi de yaralandı. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin işaret fişeğini ateşlediği ikinci çözüm sürecinin ardından gerçekleşen bu terör saldırısı, ülke gündeminin merkezine oturdu. Cumhuriyetimizin 101. yılının kutlanacağı güne sadece altı gün kala yaşanan bu olaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptal edilip edilmeyeceği konusunda tartışmalar hızla gündeme geldi.

29 Ekim etkinliklerini ve konserlerini ilk iptal eden belediye, Ankara Büyükşehir Belediyesi oldu. İptal duyurusu, önce Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından, ardından ise belediyenin resmi sosyal medya hesabından yapıldı. Gelen tepkiler üzerine Yavaş, yalnızca konserlerin iptal edildiğini açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı, 23-24-25 Ekim tarihindeki etkinlikleri iptal etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi de “tüm konser ve eğlence içerikli etkinlikler iptal edilmiştir” şeklinde bir duyuru yaptı. 29 Ekim Pazar günü yapılacak resmi kutlamaların ise her ilin valiliği koordinesinde düzenleneceği belirtildi. Ancak bu kutlamaların iptal edilip edilmeyeceği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kutlamaların yapılması ve iptal edilmesi yönündeki tartışmalar sosyal medyada da yoğun bir şekilde devam etti. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, X hesabından şu paylaşımı yaptı: “Sayın Mansur Yavaş, eğer bu saldırıdan PKK terör örgütü galip çıktı diye düşünüyorsanız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini iptal edin. Eğer Türkiye Cumhuriyeti’nin dimdik ayakta olduğunu düşünüyorsanız, Cumhuriyetimizin 101. yılını şehitlerimizi ve gazilerimizi de onurlandıracak şekilde planlanan tüm etkinlikleri yaparak gururla kutlamalısınız.”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt da, “Cumhuriyet Bayramımız her şartta, bütün halkımızla birlikte şanla şerefle kutlanacaktır” dedi.

TERÖRE İNAT KUTLAYIN

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, “Cumhuriyet Bayramını asıl bugünlerde daha yüksek sesle, gururla ve coşkuyla kutlamalıyız. Kutlamaları iptal etmek büyük bir hata olur!” ifadelerini kullandı. Sanatçı Gülben Ergen ise #hainlereinat etiketiyle “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gururla onurla kutlanmalıdır” paylaşımında bulundu. Ergen, ayrıca şunları vurguladı:

  • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı eğlence değildir.
  • Asıl böyle bir zamanda teröre inat Cumhuriyet Bayramı kutlanır.
  • Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını iptal ederek teröristleri ve terör sevicilerini sevindirmeyin lütfen…
  • 29 Ekim bizim milli bayramımız. Hiçbir şekilde iptal edilemez.

100. YIL KUTLAMALARI İKTİDAR ELİYLE SÖNÜK GEÇTİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, her yıl olduğu gibi 29 Ekim’de rutin programını sürdürmesi bekleniyor. Erdoğan, Anıtkabir’deki törenin ardından Saray’da düzenlenen resepsiyonda tebrikleri kabul edecek. Geçen yıl, Filistin-İsrail savaşı bahane edilerek, iktidar eliyle Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamalarına gölge düşürülmüş, başta AKP’li belediyeler eliyle pek çok kutlama ve konser iptal edilmişti.

Kaynak: Sözcü

PKK Saldırısı Sonrası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tartışmaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!