1. Haberler
  2. Gündem
  3. PKK Saldırısının İlk Değerlendirmeleri

PKK Saldırısının İlk Değerlendirmeleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk görüntüler üzerinden yapılan detaylı değerlendirmeler, saldırının PKK tarafından ya da PKK içinde bulunan bir grup tarafından gerçekleştirilme olasılığının oldukça yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Teröristlerin, profesyonel bir eğitimden geçtiği anlaşılıyor. Şu an için içeride kimseyi rehin alıp almadıkları konusunda net bir bilgi bulunmamakta.

Gelen ilk görüntüler üzerinden Sözcü TV‘de değerlendirmelerde bulunan strateji uzmanı Naim Babüroğlu, şu bilgileri paylaştı:

  • “Saldırıda sadece uzun namlulu silahlar değil, optik nişangahlar da kullanılmış. Görünen o ki, tüfeğin ucunda bomba atar ve susturucu mevcut.”
  • “Bir piyade tüfeği kullanıldığı anlaşılıyor. Sanırım bu eylemi gerçekleştiren kişiler en az üç veya beş kişiden oluşuyor. İçeri girebilen iki terörist, daha önce keşif yaptıkları alana ulaşabilme ihtimali taşıyor. Umarım içeride en kalabalık yerde bir patlama gerçekleşmemiştir.”
  • “TUSAŞ, 17 bin kişinin çalıştığı oldukça stratejik bir tesis. Ana giriş kapısında, bu teröristleri destekleyen en az iki veya üç kişi daha bulunabilir.”
  • “Önceden keşif yapıldığı açık. Çünkü en önemli giriş kapılarından biri hedef alınmış. Planlama yapılmış. Bizi getiren aracın nerede duracağı, nerede ineceğimiz, hangi saatte eylemi gerçekleştireceğimiz, yürüyüş mesafesinin ne kadar olacağı ve nöbetçilerin hangi saatlerde en zayıf durumda olduğu gibi detaylar titizlikle düşünülmüş.”
  • “Güvenlik personelini şehit etmekten ziyade, TUSAŞ’ın içine girip en kalabalık yerde patlama ve rehin alma eylemi gerçekleştirerek adlarını dünya kamuoyuna duyurmak istiyor olabilirler.”

Kaynak: Sözcü

PKK Saldırısının İlk Değerlendirmeleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!