1. Haberler
  2. Gündem
  3. PKK’nın Önemli İsimlerinden Abdurrahman Aksal MİT Operasyonuyla Etkisiz Hale Getirildi

PKK’nın Önemli İsimlerinden Abdurrahman Aksal MİT Operasyonuyla Etkisiz Hale Getirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PKK’nın Önemli İsimlerinden Biri MİT Operasyonuyla Etkisiz Hale Getirildi

Terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarında uzun yıllar boyunca sözde özel güç sorumlusu olarak görev yapan Baz Zaza kod adlı Abdurrahman Aksal, MİT’in gerçekleştirdiği hassas bir operasyonla etkisiz hale getirildi. Türkiye’nin farklı illerinde düzenlenen bombalı saldırıların planlayıcısı ve uygulayıcısı olarak tanınan Aksal, yaklaşık 20 yıl boyunca dağ kadrosunda sorumlu düzeyde faaliyet gösterdi. Bilgiler, teröristin Hakurk Vadisi’nde terör örgütünün liderleri olan Murat Karayılan, Duran Kalkan ve Cemil Bayık ile birlikte çeşitli kongre ve konferanslara katıldığını ortaya koydu.

BOMBALI SALDIRILARIN ORGANİZATÖRÜ

Abdurrahman Aksal’ın, Diyarbakır’da 10 polisin şehit olduğu polis servis aracına yönelik patlama, Kızılay’daki otobüs duraklarına düzenlenen saldırıda 38 kişinin yaşamını yitirmesi ve 125 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıların yanı sıra, Ankara Merasim Sokak’ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında 29 kişinin ölümü ve 61 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamaların da organizatörü olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle, Aksal hakkında “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, kamu görevlisini öldürmek, izinsiz patlayıcı madde imal etmek, kamu malına zarar vermek ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçlamalarıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklama kararı çıkarıldığı öğrenilmiştir.

Terörist Aksal’ın 2012-2014 yılları arasında Diyarbakır’ın Dicle, Elazığ’ın Arıcak ve Alacakaya ilçeleri üçgeninde bulunan Kurşunlu, Kayaş, Kırkpınar, Küpetaş, Arsek, Gelincik, Boğaz, Kelekçi, Yokuşlu, Kayı Erimli, Üçocak ve Yoğunbilek kırsal bölgelerinde, 2’si korucu olmak üzere 5 güvenlik görevlisinin şehit edildiği saldırının da faili olduğu bilgisi paylaşılmaktadır.

AYN EL ARAB’TA CEPHE KOMUTANI

Aksal, daha sonra Irak’ın kuzeyine geçiş yaptı ve buradan Suriye’nin kuzeyindeki Ayn El Arab (Kobani) bölgesine, örgütün Suriye kolu olan YPG’ye cephe komutanı olarak atandı. IŞİD ile mücadele kisvesi altında, ABD ve diğer Batılı ülkelerin bölgeye gönderdiği silah ve mühimmatın sorumluluğunu üstlenerek faaliyetlerini sürdürdü. Terörist Abdurrahman Aksal’ın, Ayn El Arab’taki Zor Mağar ve Miştenur Tepesi’nde, ABD destekli yüzlerce IŞİD’li teröristin öldürüldüğü çatışmaları bizzat organize ettiği kaydedilmiştir.

Aksal’ın 2016 yılında tekrar Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarına dönerek, burada örgütün yönetim kademesi içinde yer aldığı ve askeri ile ideolojik eğitimlere öncülük ettiği bildirilmektedir.

TÜRKİYE’YE SIZMA HAZIRLIĞINDAYKEN ÖLDÜRÜLDÜ

Son olarak, terörist Abdurrahman Aksal’ın Irak’ın Duhok vilayetine bağlı Amediye kırsalındaki Gara bölgesinde, sözde Apollo Akademiler Komutanlığı adı verilen özel güç yapılanmasında yer aldığı ve daha önce Türkiye içinde farklı kırsal bölgelerde faaliyet gösterdiği için Diyarbakır kırsalına bölge sorumlusu olarak geçiş yapacağı bilgisi üzerine MİT harekete geçti.

SINIRDAN SIZMA HAZIRLIĞINDAYDI

Teröristin, Irak sınırından Türkiye’ye sızma hazırlığı içinde olduğuna dair alınan istihbari bilgiler titizlikle değerlendirildi. Aksal’ın Gara bölgesinden Türkiye sınırına doğru hareket ettiği sırada, Silahlı İnsansız Hava Aracı ile düzenlenen anlık istihbarata dayalı nokta operasyon sonucunda etkisiz hale getirildiği belirlenmiştir.

Kaynak: Sözcü

PKK’nın Önemli İsimlerinden Abdurrahman Aksal MİT Operasyonuyla Etkisiz Hale Getirildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!