1. Haberler
  2. Gündem
  3. PKK’nın TUSAŞ’a Yönelik Saldırısının Detayları ve Terörist Profili

PKK’nın TUSAŞ’a Yönelik Saldırısının Detayları ve Terörist Profili

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PKK’nın Hain Saldırısı ve Tespit Edilen Terörist Alçiçek’in Profili

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK’nın üst düzey elebaşlarının tespit edilerek etkisiz hale getirildiği İnsansız Hava Araçları ile gerçekleştirilen iç güvenlik harekâtları devam ederken, Irak’ın kuzeyindeki Pençe Kilit harekâtının temel taşlarından biri olan Atak taarruz helikopterinin üretildiği TUSAŞ yerleşmesine yönelik gerçekleştirilen hain saldırının ayrıntıları gün yüzüne çıkmaya başladı. SÖZCÜ’nün güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre, kadın terörist Mine Sevjin Alçiçek’in Hakkâri’de 2015 yılında HDP Merkez İlçe Başkanlığı görevini üstlendiği ve bu dönemde hakkında Hakkâri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından üç ayrı soruşturma açıldığı öğrenildi.

Terörist Alçiçek’in, hakkındaki davalar ve soruşturmalar nedeniyle PKK’nın dağ kadrosuna katıldığı bildirildi. Kadın teröristin, terör örgütünün İran, Irak ve Türkiye sınırlarını içine alan sözde Zagros sahasında, Hakkâri kırsalındaki Cilo (Buzul Dağı) Eyaletinde silahlı faaliyetlerde bulunduğu tespit edildi.

Sözde Fedai Ölüm Süzer Taburunda Eğitim Almış

Terörist Alçiçek’in Balkaya (Govend) ve İkiyaka (Sat) Dağları gibi bölgelerde bir süre barındıktan sonra, PKK’nın teröristlerini canlı bomba ve intihar saldırıları için özel eğitimlerden geçirdiği Gara Dağında uzun bir süre askeri ve ideolojik eğitim aldığı bildirildi. Mine Sevjin Alçiçek’in, Gara Dağındaki sözde Apollo Akademiler Komutanlığı adı verilen yapıda, terör örgütünün “Hêzen Taybet” adlı sözde özel güç yapılanmasında suikast ve sabotaj üzerine branş eğitimi aldığı öğrenildi.

MİT Operasyonlarına Karşı Ayaktayız Mesajı

Saldırı sonrasında üzerinde sahte kimlik çıkan kadın teröristin, metropollerde saldırı gerçekleştirmek için uyuyan hücre olarak Gara Dağındaki “Zilan Fedai Ölümsüzler Taburu” adı verilen yapılanmada ağır silah ve bomba eğitimi aldığı kaydedildi. PKK’nın beyin takımını oluşturan yönetim kademesinin, Suriye ve Irak’ta MİT’in başarılı operasyonları ile anlık istihbarata dayalı nokta operasyonlarla etkisiz hale getirilmesinin ardından, terör örgütünün TUSAŞ’ı hedef seçtiği belirlendi. Kırsal alanda etkinliğini kaybeden ve eylem yapamaz hale gelen terör örgütünün, kendi müzahir tabanına halen güçlü ve ayakta olduğu imajını verebilmek için TUSAŞ saldırısını planladıkları ifade edildi. Terörist Mine Sevjin Alçiçek’in, “Fedai eylem” yapmak için örgüte kendi isteğiyle öneride bulunduğu tespit edildi.

Karayılan’a Bağlı Gizli Hücre

Sözde özel güç yapılanmasında branş eğitimi alan teröristlerin, diğer teröristlerden ayrı tutulduğu, eğitimlerinin daha yoğun olduğu ve özellikle askeri eğitim sırasında yüzlerinin kapalı olduğu için birbirlerini göremedikleri, tüm eğitimlerin gizlilikle yürütüldüğü öğrenildi. Bu yapının doğrudan terör örgütünün sözde Merkez Karargah Komutanlığı’nın başındaki Murat Karayılan’a bağlı olduğu bildirildi.

Emir ve Talimat Sözde Kuzey Sevk İdareden

Terör örgütünün TUSAŞ’a saldırı kararını yaklaşık bir yıl önce aldığı, istihbarat birimleri tarafından tespit edildi. Hain saldırının planlama, keşif, istihbarat ve gözetleme çalışmalarının uyuyan hücrelerce gerçekleştirildiği ve saldırı için uygun zamanı bekledikleri öğrenildi. Hain saldırının emir ve talimatını, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarında bulunan terör örgütünün 7 kişiden oluşan sözde ‘Kuzey Sevk İdare Komutanlığı’ adını verdikleri yapılanmanın verdiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü bir şekilde sürdürülüyor. İki teröristin Ankara’ya nasıl getirildikleri, silah ve teçhizatın nasıl ulaştırıldığı, nerede barındıkları, kimler tarafından himaye edildikleri ve tüm bağlantıları en ince ayrıntısına kadar araştırılıyor.

Kaynak: SÖZCÜ

PKK’nın TUSAŞ’a Yönelik Saldırısının Detayları ve Terörist Profili
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!