1. Haberler
  2. Gündem
  3. Porsche ve Audi’nin Geri Çağırma Süreci: Batarya Sorunları ve Yangın Riski

Porsche ve Audi’nin Geri Çağırma Süreci: Batarya Sorunları ve Yangın Riski

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Porsche ve Audi’nin Geri Çağırma Süreci

Porsche, Ekim 2019 ile Şubat 2024 tarihleri arasında üretilen Taycan modellerinde, akü modüllerinde potansiyel kısa devre riski nedeniyle 27 binden fazla aracı geri çağıracağını açıkladı. Şu anda belirgin bir teknik sorun bulunmamasına rağmen, araç sahiplerinin güvenliğini sağlamak amacıyla ihtiyati tedbirler alınması gerektiği vurgulandı. ABD Ulaşım Bakanlığı’nın (NHTSA) yayımladığı rapor, batarya modüllerindeki kısa devrelerin yangın riskini artırabileceğini gösteriyor. Bu nedenle, araçların yetkili servislere götürülüp özel teşhis yazılımları ile kontrol edilmesi önem taşıyor.

Porsche, geri çağrılan araç sahiplerine, servis ziyareti süresince araçlarını maksimum %80 oranında şarj etmelerini öneriyor. Bu öneri, olası bir yangın riskini azaltmak için alınan bir tedbir olarak değerlendiriliyor. Sorunun çözümü için 2025’in ilk çeyreğinde kapsamlı bir yazılım güncellemesi planlandığı belirtiliyor.

Audi de benzer bir sorunla karşı karşıya. ABD’de yaklaşık 6,500 e-tron GT ve RS modeli, aynı batarya teknolojisini kullandıkları için geri çağrıldı. Batarya izolasyonundaki yetersizlik, sıvı sızmasına yol açabileceği ve bu da elektriksel sorunlar ile potansiyel yangın risklerini beraberinde getirebileceği için büyük bir endişe kaynağı oluşturuyor. Audi, araç sahiplerine bilgilendirme mektupları göndererek, yetkili servislere başvurmalarını öneriyor.

Her iki marka da, araç sahiplerine Ekim ve Kasım ayları boyunca bilgilendirme yapacak ve ücretsiz bakım hizmeti sunacak. Onarımlar yetkili servislerde gerçekleştirilecek ve sorun tespit edilmesi durumunda batarya modülleri değiştirilecektir. Porsche, batarya sızıntısını önlemek amacıyla kullanılan izolasyon malzemesinde iyileştirmeler yapıldığını ve bu sorunların yeni modellerde giderildiğini de vurguladı.

Kaynak: Sözcü

Porsche ve Audi’nin Geri Çağırma Süreci: Batarya Sorunları ve Yangın Riski
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!