1. Haberler
  2. Medya
  3. Prof. Dr. Dursun Yıldırım’ın Hayatı ve Katkıları

Prof. Dr. Dursun Yıldırım’ın Hayatı ve Katkıları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Dursun Yıldırım Kimdir?

Türk tarihi, kültürü ve dili alanında önemli katkılarda bulunan Prof. Dr. Dursun Yıldırım, 78 yaşında vefat etti. Türkiye’deki birçok akademik kurumda kurucu, idareci ve bilim insanı olarak görev yapmış olan Yıldırım, Türk kültürü üzerine sayısız araştırma ve projeye imza atmıştır. İşte Dursun Yıldırım’ın hayatı ve kariyeri hakkında detaylar.

Dursun Yıldırım’ın Hayatı

1946 yılında Rize’nin Kayabaşı köyünde dünyaya gelen Dursun Yıldırım, 1968 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olmuştur. Eğitim hayatına olan tutkusuyla dikkat çeken Yıldırım, Hacettepe Üniversitesi’nde Türk Halk Bilimi alanında doktora yaparak 1975’te “Üniversite Doktoru” unvanını almıştır. Aynı yıl, Washington Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak görev yapma fırsatı bulmuştur.

1980 yılında “Manas Destanı ve Köketay Hannıng Ertegüsi” adlı tezi ile doçent unvanını kazanan Dursun Yıldırım, Türk kültürü ve folkloru üzerine uluslararası konferanslarda ülkemizi başarıyla temsil etmiştir. 1993 ve 1994 yıllarında Türk Kurultayı düzenleme kurulunda aktif olarak görev almış ve 1997 yılında Türk Dil Kurumu’na üye seçilmiştir. Eserleri ve projeleri ile Türk kültürünün zenginliğini yansıtan Yıldırım, ömrünü Türk dili ve kültürüne adamıştır.

Dursun Yıldırım Neden Öldü?

Prof. Dr. Dursun Yıldırım, 78 yaşında yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Türk kültürüne yaptığı katkılar ve bıraktığı miras, onu unutulmaz kılacak unsurlar arasında yer alacaktır.

Prof. Dr. Dursun Yıldırım’ın Hayatı ve Katkıları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!